A Sport TV jóvoltából az egész ország láthatta a váci kézilabdás lányok premierjét az Európa Liga csoportkörében. Sok öröm nem volt benne, mert a találkozó sorsa idejekorán eldőlt és végül 10 góllal – 39-29-re – kaptak ki a mieink a román Valceatól.

Majdnem teljes kerettel, 15 játékossal vágott neki vasárnap a többszáz kilométeres és sokórás buszozásnak a Váci NKSE. Nem tartott az együttessel Solymos Andrea másodedző, ő a klub ifistáinak aznapi meccsén volt érdekelt.

Gyér érdeklődés mellett a váci csapat szerezte meg a vezetést, de sajnos ez az utolsó ilyen alkalom volt. Aztán még egyszer sikerült egyenlíteni 3-3-ra. Utána viszont rémálomszerű folytatás következett. Egyetlen váci találatra kilenc válasz érkezett és gyorsan elhúztak a románok 12-4-re. A szünetig érkeztek a váci kispadosok, akik 16-6-os állás után már meg tudták akadályozni, hogy tovább hízzon a különbség.

A második félidő szerencsére már nem volt ilyen elkeserítő. Eleinte gólra gól volt a válasz, majd érkeztek újra a váci cserék. Köztük az a Bárdy Noémi (képünkön), aki eddig leginkább félszeg ügyetlenkedéseivel keserítette el a váci szurkolókat amikor párperces lehetőséget kapott az előző összecsapásokon. Most viszont remekelt a nyurga balátlövő. Előbb csak szerencsésnek mondható gólokat dobott, majd már hálószaggató bombákkal villantotta meg tehetségét és lett csapatunk legjobb teljesítményt nyújtó tagja.

Végül a második játékrész döntetlenre végződött, maradt a félidőbeli differencia a csapatok között.

Női kézilabda Európa Liga csoportmérkőzésen: Valcea (román) – Váci NKSE 39-29 (21-11). A legeredményesebb váci góldobó Kuczora Csenge volt: 8 találata közül 4 büntetőből esett. Mellette Bárdy Noémi 7, Aron Andrea 4 hálózörgetéssel volt a leggólerősebb váci.

A nemzetközi kupában a Váci NKSE szombaton hazai pályán egy újabb kemény ellenféllel szemben próbálhat meg javítani. Az a dán Viborg érkezik a váci sportcsarnokba, amely az elmúlt szombaton a kupában 27-24-re nyert a francia Chambray otthonában. Ám ezt megelőzően a váciak szerdán szintén este hattól a hazai pontvadászat keretében pótolják a 8. fordulóból elhalasztott Kisvárda elleni bajnokit.

Fotó forrása: http://vacinkse.hu Statisztika forrása: http://eurohandball.com