Regőczi Istvánról szeretne közterületet elnevezni Pető Csilla váci kormánypárti képviselő. Ennek érdekében a kisebbik kormánypárt teljes megyei szervezete beleállt a politikai kampányba.

Pár tucat fáklyás felvonuló lézengett hétfő délután Vác belvárosában, miután a helyi kormánypárti képviselő emléksétát és petícióátadást szervezett az Összefogás Vácért vezette városban. Pető Csilla akcióját nemcsak Vácon népszerűsítették. Így fordulhatott elő, hogy Vácrátóton saját plakáttal reklámozták és a kormányzathoz kötődő Hír TV is jelen volt az eseményen, de Rétvári Bence pártjának Pest megyei szervezete is invitálta több mint ezer követőjét. Ehhez képest érdektelenségbe fulladt a politikai akció, miután a több ezer potenciális meghívott közül alig ötvenen vettek részt a vonuláson.

A séta végén Inotay Gergely, Vác alpolgármestere, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje fogadta a szervezőt és átvette a petíciót. Inotay tájékoztatott, hogy Pető Csilláék nyitott kapukat döngetnek, hiszen az önkormányzat is szeretne Regőczi atyáról közterületet elnevezni.

A Vác és környéke megkereste Kászonyi Károly önkormányzati képviselőt, aki elmondta, hogy a 2013-ban elhunyt Regőczi Istvánról épp az előző, kormánypárti városvezetés miatt nem olyan egyszerű közterületet elnevezni. Fördős Attila volt polgármester idején vezették be ugyanis azt, hogy egy személynek csak az elhalálozása után húsz évvel viselheti a nevét közterület. Ezzel a döntéssel egyébként azt akadályozták meg, hogy az akkor elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnökről legyen módja a testületnek közterületet elnevezni.

Később ugyanez a testület lehetőséget adott, hogy a rendeletet polgármesteri döntéssel meg lehessen kerülni. Ez egy viszonylag ritkán használt eljárás, azonban az önkormányzat tájékoztatása szerint senki, így Pető Csilla sem kezdeményezte ezt hivatalosan a polgármesternél. A fideszes által átnevezésre javasolt közterület ráadásul II. Rákóczi Ferencről, a szabadságharcos erdélyi fejedelemről van elnevezve 1888 óta.

Nem Regőczi István az első köztiszteletben álló politikai személyiség, akit saját politikai célra használ fel a váci Fidesz-KDNP. Korábban Brusznyai Árpád 56-os vértanú emlékét felhasználva támadta a Rétvári Bencéhez köthető Vác Online Inotay Gergely alpolgármestert, akinek felesége a mártír unokája.