Egy éve elkészült iskolabővítéssel kapcsolatban érezte úgy Rétvári Bence, hogy most, választás előtt két hónappal kell hivatalosan átadni. Csakhogy a sződligeti önkormányzat 5 évvel ezelőtt pályázott saját iskolájának bővítésére, a tulajdonjog ugyan megmaradt, de időközben elvették tőlük a fenntartást. A tulajdonos önkormányzat vezetőjét, a projektet kezdeményező sződligeti polgármestert meg sem hívták az eseményre.

Úgy tűnik, Rétvári Bence ráébredt, hogy a gödiektől elvett milliárdokból finanszírozott közösségi eseményeken történő rétesosztásával nem fog választást nyerni. A térség jelenlegi képviselője épp ezért elkezdett átadható fejlesztések után kutatni, meg is találta az egy éve elkészült sződligeti iskolabővítést. A beruházást a Juhász Béla polgármester által vezetett település kezdeményezte. Pályáztak és nyertek, de Rétvárinak minden bizonnyal azzal lehetett problémája, hogy Juhász Béla ellenzéki polgármester és nem fideszes. A település vezetője az alábbiakat írta Facebook-oldalán a hírhez kapcsolódóan:

Egyébként az épület tulajdonosa, a korábbi pályázó, azaz Sződliget Nagyközség Önkormányzata, nem kapott meghívót erre az eseményre.

Rétvári Bence csapata közpénzből működtet kiterjedt propagandahálózatot, amely számtalan kamuprofillal próbálja elhitetni, hogy a XXI. században politikai teljesítménynek számít a rétesosztás és minden, adóforintból finanszírozott állami feladat mellé odadugni a fejet egy sajtótájékoztató erejéig. Miközben a képviselő által felügyelt minisztérium kudarcos eredménnyel kezelte az alá tartozó egészségügyet és az oktatás területét az elmúlt 12 évben.