Harrach Pétert, Rétvári Bence elődjét idézte a nagymarosi közpénznyelőből szerkesztett Vác Online egy Inotay Gergelyt LMBT-lobbistaként beállító cikkében. Azt állítja a szerző, hogy az Egységben Magyarországért jelöltje mindent megszavazna, amit a meleglobbi kér, de állításait az oldaltól megszokott módon nem támasztja alá semmivel.

Ezután idézi az idős KDNP-s képviselőt a szerző, csakhogy épp egy olyan politikust sikerült ellenpéldaként hozni, akivel kapcsolatban „homoszexuális problémák” merültek fel korábban. Harrach Péterről még az Alfahír írta meg, hogy egy 1972-ben készült III/III-as jelentésben az áll, hogy a KDNP jelenlegi országgyűlési képviselőjének, Harrach Péternek az esztergomi Érseki Papnevelő Intézetben homoszexuális ügye volt. A dokumentum hitelességét Ungváry Krisztián történész is alátámasztotta.

Hujbert István, a cikk szerzője a fejében létező váci LMBT-lobbi elleni érvként tehát egy olyan KDNP-s képviselőtől idézett, aki önmaga is közelebbi kapcsolatba kerülhetett a homoszexualitással. Legutóbb a hasonló cikkeket szorgalmasan lájkolgató vácrátóti polgármesterről, Rétvári Bence egyik legnagyobb támogatójáról derült ki, hogy melegbulikon közreműködött Herr Spiegel művésznéven.