Újabb feltételek és pénzhiány hátráltatja az új rendelőintézet építését.

Fél évtizeddel Rétvári Bencéék kormányhatározata után végre megkapta az építési engedélyt az új váci szakrendelő. A rossz hír viszont az, hogy – bármennyire is bizonygatják ­– idén már nem lesz elég pénz a tényleges munkákra.

Ennek okáról már korábban beszámoltunk: a felesleges presztízsberuházásokra, a propagandamédiára és a slepp jóllakatására elköltött tízmilliárdokat a kormány többek között az egészségügyi beruházásoktól vonta el decemberben. Ezért 2022-ben szinte alig maradt valami a váci rendelőprojektet is tartalmazó Egészséges Budapestért Program kiadásaira.

Ezt leplezendő kaphatták meg feladatként a gödiektől elvett bevételekből hízlalt Rétvári-propagandisták: bizonyítsák be, hogy igenis építkezés zajlik az önállóságát vesztett váci intézményben. Azt, hogy egy kapavágás sem történt öt év alatt, azzal igyekeztek cáfolni, hogy egy betontorzó bontási munkáit, majd egy irathalmaz áthelyezését mutogatták, mint az ötmilliárdos beruházás megkezdését.

A kormányhivatal hazudtolta meg Rétvári propagandistáit

Most azonban váratlan helyről kaptak látványos pofont mindazok, akik sokadszor szerették volna hazugságokkal átverni a váci és környékbeli embereket. Az illetékes kormányhivatal ugyanis csak pár napja, február 16-án adta ki – igaz, egy sor feltétellel – az új rendelőintézet építési engedélyét. Vagyis, akik azt állítják, hogy januárban megkezdődött a rendelőintézet építése, azok azt is állítják, hogy Rétvári Bence kormánya engedély nélkül építkezett Vácon.

Azonban nem csak pénzügyi, hanem egy sor adminisztrációs akadálya is van még a projektnek. Annyira felületes volt a tervezés, hogy az ÁNTSZ egy rakás helyiségre megfogalmazta a jelentős előírásait, valamint engedélyes úttervvel sem rendelkezik a projekt.

Máshol, így Rétságon vagy Budapesten új rendelőintézetet a pénz biztosításától számítva három év alatt építettek meg, míg a Fidesz Vácon öt év alatt csak a terveztetésig jutott el. Rétvári Bence kormányának megszorító döntései miatt viszont idén már nem lesz elég pénz a tényleges munkákra.