Egy éjszaka leforgása alatt Őrbottyánban, Vácrátóton, Váchartyánban, Vácdukán, Szobon és Nagymaroson is megrongálták az Egységben Magyarországért jelöltjének plakátjait. Inotay Gergely villanyoszlopos plakátjait korábban ellopták Csörögből, Sződön pedig tönkretették.

Ezt a képet egy sződi csoportba töltötték fel a bűncselekmény eredményéről.

Az országos médiát is megjárta a hír, hogy Pest megye 4-es számú választókerületében tisztességtelen eszközökkel élnek az ellenzéki jelölt ellen. Egy éjszaka alatt több száz táblát rángattak le a helyéről és tettek tönkre vagy rongáltak meg festékszóróval. A kár több száz ezer forint lehet.

Úgy tudjuk, hogy az ügyben rendőrségi feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen és az elkövetők több térfigyelő kamera felvételén is jól azonosíthatók. Gyanúsítottról egyelőre azonban nincs hír. Szervezett akcióról lehet szó, erre utal az, hogy a rongálást több, egymástól távol levő területen végezték.

A rongálás után egy nappal már több településen is felkerültek Rétvári Bence hasonló plakátjai a villanyoszlopokra. Az Újbudai luxusházban élő képviselőnek mindenképp meg kell nyernie a Vác központú választókörzetet ahhoz, hogy a parlamentbe kerüljön. A kormánypárti listán durván hátrasorolták, feltételezhetően képviselői munkája és a 2019-es váci önkormányzati eredmények miatt.

A kiemelt kép érdekessége, hogy a plakáton Rétvári Bence mögött nem más áll elhomályosítva, mint a náci retorikát használó kijáróembere, Bajor Gergő, aki Rétváritól kap állami támogatást a Polgári Estek megszervezésére.