A rétespult mögé menekült Rétvári Bence a Tabumentes Ország riportere, a választási viták egyik szervezője elől. Az országgyűlési képviselőt egy kampányeseményen kérdezték volna arról, hogy kiáll-e vitázni jelölttársaival, de az előre megírt propagandaszöveget ismételgette, miszerint erre már országosan választ adott a pártja.

Itt már menekülőben van, látható is mögötte Szabó Csaba.

Az egyik vendég érkezésére hivatkozva meg is lógott a kérdések elől, a kérdező útját pedig ekkor állta el Rétvári Bence két embere. Szabó Csaba váci Fidelitas-elnök és Bajor Gergő, a KDNP frakciótitkára (aki deportálta volna a cigányokat) testével akadályozta meg, hogy Juhász Bence a képviselőnek feltehesse a további kérdéseit. Rétvári Bence végül a rétespultba menekülve kiabált ki valami válasz félét, ezután Juhászt Szádoczki Imre váci Fidesz-elnökkel és pár fenyegetőző szimpatizánssal kiegészülve elküldték. Szádoczki azzal indokolt, hogy Rétvári kampányeseménye nem helye a kulturált párbeszédnek.

Szádoczki Facebookja alapján az egyik Mészáros-cégnél dolgozik, a két alapítványtulajdonos pedig a Rétvári-birodalom berkein belül. Bajor szervezi például Emmi-s pénzből Rétvári kampányeseményeit, a Polgári Esteket, amelyekre Rétvári minisztériuma ad közpénz milliókat. A hasznot rendezvényszervezés címszóval a Vác Online kiadója felezi le, a cég Rétvári minisztériumi munkatársának tulajdonában áll.