Spontán látogatásként tálalja Orbán Viktor tegnapi váci megjelenését az a videó, amelyet a miniszterelnök tett közzé. Orbán ahhoz a Kucsák Gáborhoz ment látogatóba, aki részese volt a közpénzből milliárdossá hízlalt Rétvári-hálózat költéseinek.

Kucsák részese volt alvállalkozóként többször is a Rétvárihoz köthető alapítványi hálózat milliárdos közpénzköltésének is. Így milliós nagyságrendű összegre tett szert abból a Rétvári kampányból, melyet alapítvány közbeiktatásával a kormány fizetett az elmúlt években. Így már szó sem lehetett spontán csöngetésről, a jól megfizetett, megrendelésekkel bőven ellátott kis NER-céghez vitte Rétvári Bence Orbánt.

Kucsák cége készíti Rétvári plakátjait is. ez a tény kiderül a hirdetési oszlopokon ma is látható fideszes plakátokból is, amelyeken szélén szerepel Kucsák neve. Hogy aztán Kucsák asztalára letett, közpénzes rétes volt-e egyfajta fizetség a plakátokért, vagy a tízmilliókba kerülő Rétváris kampány a piaci árat fizette-e a NER-es nyomdának, azt az Állami Számvevőszék hivatott kideríteni.

Korábban írtunk arról, hogy a Rétvári Bence munkatársai, ismerősei segítségével felépített alapítványi hálózatban legkevesebb 4 milliárd forint tűnt el. A pénz jelentős részét attól a minisztériumtól kapták, ahol Rétvári miniszterhelyettes. Ebből fizették többek között Rétvári kampányeseményeit, a haszon pedig Rétvári minisztériumi munkatársánál csapódott le.