Mint ismert, Vác számára 2017-ben ítélt meg 3+1 milliárd forintot a kormány turizmusfejlesztésre. A pénzből az országban egyedülálló barokk belváros mellett múzeumi negyedre is jutott volna. A határozatokat ugyan a mai napig nem vonták vissza, de a város a feltételek teljesítése ellenére sem kapja meg a pénzt.

Rétvári Bence emberei gyakran hangoztatják, hogy ezt a négy milliárd forintot kapta meg az egyház a váci dóm felújítására. A beszédhibás egykori Fidesz-szóvivő, a kormánypárt jelenlegi váci elnöke például így írt a város polgármesterének többször megfogalmazott igényével kapcsolatban:

„Kedves Ilona! Nem erről vagyok híres, de ezúttal immáron sokadszorra a leglassabban igyekszem elmondani, hogy jól megértse: a 4 milliárdból újul meg a székesegyház, a rendelőintézet projekt pedig elkezdődött.”

Úgy tűnik azonban, hogy mégsem „Kedves Ilona” a nehéz felfogású, hanem Szádoczki Imre. Ez is csak akkor igaz, ha nem tudatosan próbálja meg torzítani a valóságot. Ugyanis nemcsak a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat, de Szádoczki főnöke is világosan elmondja, hogy a polgármester által sokadjára kért pénz Vácnak jár és nem az egyháznak. Rétvári Bence a támogatással kapcsolatban ugyanis így fogalmazott a Parlamentben (03:21-től):

” Vácnak a barokk belvárosa mindenki számára szemet gyönyörködtető, de fontos, hogy minél jobb állapotban őrizzük meg, erre 3 milliárdot biztosít a kormány és nyilván ennek a fejlesztési költsége helyett a város más fejlesztéseket tud megvalósítani. A múzeumi negyed létrehozására egymilliárd forintot adott a kormány, ez szintén egy óriási lehetőség, hogy a Tragor Ignác múzeum fejlődjön…”

A haveri köre segítségével milliárdokat eltérítő Rétvári szavai alapján világos, hogy a váci székesegyház felújítása nem a városnak szánt 3+1 milliárd forintból valósult meg. Tehát, mindezek alapján talán még Szádoczki Imre is felfogja: 4 milliárddal tartozik a kormánya Vácnak.