Szokatlan bejegyzés jelent meg a váci, Vác-környéki és őrbottyáni közösségi oldalakon. A posztban egy mozdonyvezető állítja azt, hogy egy fiatal öngyilkosságot kísérelt meg az S71-es vasútvonalon. A vonat lassan haladt, ezért még időben meg tudott állni, azonban a masiniszta saját bevallása szerint már nem volt abban az állapotban, hogy a fiatalt megállítsa.

A Vác és Környéke megtalálta az eredeti bejegyzést. Ugyan többen kétségbe vonták, de a szerző valóban mozdonyvezetőként dolgozik (mint az oldaláról kiderül, doktori végzettséggel). Leírása alapján krízishelyzetben levő fiú 13-14 éves lehetett. Itt az eredeti bejegyzés:

Kedves Őrbottyániak!

17.25-kor Őrbottyán állomás után (Vác irányában) a gyalogátjáróban egy 13-14 éves fiú letette a holmiját a szelvénykőre és a sínek közé lépett. A mindössze 60 km/h sebességnek köszönhetően gyorsfékkel sikerült megállítani a vonatot.

A holmija egy szemes nyakláncból (olyasmi, mint amilyenre a fürdőkád dugóját teszik), rajta katonai dögcédulával (vagy hasonló dísszel) és egy mobiltelefonból állt.

Miután a szerelvény megállt, a srác zavarba jött, összeszedte a tárgyakat és elszaladt.

Kérem a pedagógusokat és a szülőket, hogy ha felismerik a személyleírás alapján a srácot, foglalkozzanak, törődjenek vele, mert nagyon komoly krízisben lehet.

Sajnos ott, akkor, abban a lelkiállapotban erre én nem voltam alkalmas.

Tisztelettel,

A vonat vezetője

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 (80) 820-111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.