Megkezdte munkáját a frissen felállt Országgyűlés és nehéz elhinni, hogy ezért a bohóckodásért bárki is pénzt kap az adófizetőktől. Nyilvánvalóan nem a hellyel-közzel elhangzó konstruktív javaslatok, hanem az azokra adott fideszes válaszok merítik ki teljesen a lábon kihordott agyhalál fogalmát.

A Gyurcsány-lemez már 12 éve forog a kormánypárti lejátszóban, de úgy tűnik, hogy még mindig alkalmas arra, hogy bármilyen válaszadási kötelezettséget megkerüljenek. Alacsony pedagógusbérek, öregedő szakma? Gyurcsány! 40 ezer elhunyt a koronavírusban, világrekord halálozási ráta? Gyurcsány! Szétlopott lélegeztetőgép-beszerzés? Gyurcsány!

Mi Hazánk = Gyurcsány

A Gyurcsány-vonaton nincsen fék, és hiába gondolja úgy bárki, hogy nincs lejjebb, a luxust kedvelő Rogán Antal propagandaminiszter és csapata megmutatja, hogy igenis van. A népet immár sokadjára átverő fideszes politikusoknak rögtön az első rendes parlamenti munkanapon sikerült bebizonyítaniuk, hogy vagy kábítószerből fogyasztottak többet a kelleténél, vagy pedig a háborús kamukampány eredményességén felbátorodva úgy gondolják, hogy következmények nélkül nézhetik mérhetetlenül ostobának a választóikat.   

A Jobbik radikális szárnyából létrejött Mi Hazánkat sokáig a Fidesz fiókszervezetének tartották. Azonban parlamentbe jutásuk után kiderült, hogy nagyon is valós esély van arra, hogy a kormánypártok szélsőséges szavazóit magukhoz csábítsák olyan témákkal, mint a mentelmi jog eltörlése vagy a halálbüntetés. Úgy tűnik, hogy Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető szájába adták a bizonyára nagy gonddal összerakott csodafegyvert a tábor egységét veszélyeztető formáció ellen. Parlamenti felszólalásában ugyanis arról beszélt, hogy az ellenzék milyen DK-tagozatokból áll és elmondta, hogy a Fidesz javaslataihoz többször kétharmadot biztosító Toroczkai-párt is Gyurcsány kottájából játszik:

  • zöldtagozat – LMP,
  • ifjúsági tagozat – Momentum,
  • fasiszta tagozat – Mi Hazánk,
  • nosztalgia tagozat – MSZP,
  • tengerentúli tagozat – Párbeszéd.
Jurcsán

A hardcore Fidesz-szavazók bizonyára elhiszik azt is, hogy a Mi Hazánk mögött is Gyurcsány áll, hiszen mi az, amit ne hinnének el Orbán Viktoréknek? A környék milliárdos hálózatot szervező rétesese is csatlakozott a gyurcsányos gondolatmenethez: a szervilis Rétvári Bence a Telex beszámolója szerint hozzátette: ma annak lehet frakciója a parlamentben, akinek azt Gyurcsány Ferenc megengedte. Tehát Rétvári szerint Orbán Viktornak és Harrach Péteréknek is a „Jurcsán’” engedélyével lehet parlamenti frakciója.