Újabb etikátlan, ha nem nyomozásra érett összefonódásra derült fény azon milliárdos csalási ügy kapcsán, amelynek egyik gyanúsítottját pályázati pénzhez segítették Rétváriék. Kiderült, hogy a költségvetési csalással nemrég meggyanúsított vállalkozó letkési farmjához vezető út a falunak adott 18 milliós kormánytámogatásból kapott aszfaltburkolatot. Arról, hogy Letkésen melyik út újul meg, egy személyben a polgármester, Huszák Tamás döntött.

Huszák felesége, Huszák-Nemes Zsuzsanna eközben saját LinkedIn profilja alapján a jelenleg csalással gyanúsított vállalkozó cégénél, a Moriani Consultingnál dolgozik. Tehát miközben Hetei Zoltánhoz vezető utat Huszák Tamás polgármester saját hatáskörben felújíttatta, a polgármester feleségét Hetei fizette rendszeresen, amennyiben valós adatokat tüntetett fel Huszák felesége.

fotó: atlatszo.hu/Kurnász Anikó – Gér Mihály

Férjek és feleségek

Letkés polgármesterének felesége jelenleg a 0627.hu portál főszerkesztője. Az oldal kiadója a Fidesz döntése nyomán kapott 18 millió forintnyi közpénzt, amelyből a kampány során Rétvári Bencét éltették, az ellenfeleit pedig lejáratták. A működésén túl, csak az ilyen hirdetésekre mintegy félmillió forintot fordított az adóforintokból működő lap. Kiadójának vezetője pedig az a Szilágyi Erzsébet, aki egy másik propagandaoldal – a Vác Online – főszerkesztőjének felesége. Ő abban a nagymarosi közpénznyelőben él, ahol a Rétváriék által eltérített állami pénz magánvagyonná alakulhat.

A lapunk által megkérdezett ügyvéd szerint ezekre az összefonódásokra a bűnüldöző szerveknek nyomozásuk során ki kellene térnie. Az áfacsaló és más hálózatok maffiaszerű működéssel veszik el a közpénzt a helyben élők elől, akárcsak egy olajozottan működő bűnszervezet.

Tisztára olyan, mint egy sittes Barátok Közt, ahol Rétvári emberei közül mindenki mindenkihez kapcsolódik valahogy, ha közpénzről van szó. Most azonban a nyomozóhatóságok munkájának eredményeképp már megvan az első gyanúsított.