Ha ilyen tempóban halad a Váci Jávorszky Ödön Kórházhoz tartozó új rendelőintézet megépítése, akkor elképzelhető, hogy a 2022-ben születettek már a tervezett épületben tudják kivizsgáltatni 60-70 év múlva jelentkező problémáikat.

A beruházás nagyjából 200 ezer embert érint, így nem csoda, hogy Rétvári Bence a 2018-as és 2022-es kampányban is bedobta a témát. Csakhogy a 2017-es kormányhatározat után öt évvel sem történt semmi a területen, ahol az új rendelő épülne.

Ezt még év elején, a kampányban tette szóvá a szintén induló Inotay Gergely, Vác alpolgármestere. Egy hétre rá aztán megjelentek a kórház előtt több mint tíz éve éktelenkedő betontorzót bontó gépek. Majd Rétvári üzenőfüzete, a Vác Online azzal vádolta a kormánypárti politikus riválisát, hogy hazudik. Mutatjuk hogyan:

Rétvári üzenőfüzete a választások előtt még azt hazudta, hogy elindult az építkezés. Azóta bebizonyosodott, hogy csak a több mint tíz éve ott éktelenkedő betontorzót bontották el.

Csakhogy a cikket jegyző Hujbert István ismételten hülyét csinált magából. Akinek már akkor nem lett volna világos, hogy Rétvári bértollnoka az, aki valótlanságot állít, annak most azzá válhat. Szó sincs semmilyen építkezésről, a területet körbe is kerítették, ahogy az a friss képeken látszik.

Ha zajlana az építkezés, akkor a kép bal oldalán található terület lenne építési területként lekerítve.

A tervezett rendelőintézet egyébként a kórház bejárata mellett, azzal szembe állva baloldalon lenne. Azonban az ott parkoló autók és az épületek nem azt mutatják, hogy bármi is elkezdődne a közeljövőben. Márcsak azért sem valószínű, hogy belátható időn belül megkezdődik az építkezés, mert a kormány arról döntött, hogy felfüggeszti a még meg nem kezdett állami beruházásokat:

A kivitelezés alatt még nem álló állami beruházásokat a kormány felülvizsgálat céljából felfüggeszti, amivel további 1150 milliárd forint megtakarítást kell elérni.

A térséget „képviselő” Rétvári Bencének tehát az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterhelyettesi, valamint 2022 májusától a Belügyminisztérium deklaráltan egészségügyi és oktatásügyi miniszterhelyetteseként sem sikerült érdemben tenni azért, hogy a 200 ezer ember ellátását végző szakrendelő megújuljon. Így legalább bedobhatja majd a 2026-os kampányban is.

Korábban írtunk arról, hogy eközben egy családi ház méretű zebegényi ingatlan felújítására 3,5 milliárd forintot szánt a kormány, amely kétharmada az új rendelő kivitelezési költségének.A kedvezményezett alapítvány pedig Bajor Gergőhöz, Rétvári Bence jobbkezéhez köthető. Bajor legutóbb azzal került a hírekbe, hogy egy jelenleg költségvetési csalás miatt gyanúsított vállalkozónak intézett fű alatt 25 milliós állami támogatást letkési magánállatkertjére.