A szokásos „olvasói levél” formájában adta elő legújabb agyszüleményét a Vác Online propagandistája. Hujbert Istvánról már korábban kiderült egy rendőrségi nyomozás kapcsán, hogy hazudott, amikor városházi forrásaira hivatkozott. Valószínűleg most sincs ez másképp.

Rétvári Bencéék kitartottja most épp azt próbálta volna meg „városházi arrogancia”-ként beállítani, hogy állítása szerint „az Újhegyi út, a Fácán utca, a Sirály utca és a Harkály utca tömbbelsőjében élők illetve ingatlan tulajdonosok véleményének nemhogy megkérdezése, hanem annak meghallgatása nélkül próbál döntést hozni a testület.”

Ezután egy „lakó” leveléből idéz, aki azt állítja, hogy a 80-as években épült garázsok melletti rézsűt el akarják bontani azért, hogy építsenek 6 db garázst, a kibontásból maradt földet pedig a garázsok tetejére halmoznák zöldítés gyanánt. Azzal vádolják a városházát, hogy nyerészkedni akarnak, számításuk szerint valakik 36 millió forintot is kereshetnének. Ami egyébként a cikket jegyző Hujbert István köreihez érkező milliárdos állami támogatásokhoz képest aprópénz.

…mint a sánta kutyát

Előbb Molnár Nándor deákvári képviselő tette helyre kommentben az „úgy tudjuk”, „úgy hírlik”-ektől hemzsegő írást (amellyel a valótlan állítások jogi számonkérhetőségét igyekeznek elkerülni). Molnár leszögezi: az ott található garázsok ügyének újbóli elindítását a „levélben” sugalmazottakkal ellentétben ő segítette a lakók kérésére. Hozzáteszi: kifejezetten azzal a feltétellel, hogy a garázstulajdonosok kizárólag ott lakók lehetnek.

Nem szeretnènk befektetőknek gazdagodàsra lehetősèget adni kivève az önkormànyzatot, mint befektetőt. Mivel a terūlet tulajdonosa az önkormànyzat. Ismereteim szerint a 36 garàzsnak 84 tulajdonosa van akik közūl 21 írta alà azt a levelet amit a körzet kèpviselője (Mokánszky Zoltán, Fidesz-KDNP – a szerk.) az ūgyben tett èszrevètelènek alapjàt kèpezte. Ebből kettő alàíràs valószínüleg tőle szàrmazik hiszen tulajdonoskènt èrdekelt az ūgyben”Molnár valószínűleg arra utal, hogy az egész történet nem több Mokánszky Zoltán bukott alpolgármester hangulatkeltésénél, aki a területen egyéni képviselő.

De itt nem ér véget a sztori, megjelenik az építtetést kezdeményező helyi lakó is, aki kommentben teszi helyre a Fidesz zsebéből kilógó Hujbertet. Kiderül, hogy a korábbi fideszes vezetés is belement a garázsépítésbe akkor, amikor még Mokánszky Zoltán alpolgármester volt.

Először is az ötlet, ami az enyém Fördős polg.mestersége alatt született, és akkor az elvi engedélyt meg is kaptam.

Majd azzal folytatja a lakó, hogy szimplán arról van szó: 30 éve ott lakóként szeretne garázst. Azt állítja, hogy azok a szomszédok, akik ellenzik, 2-3 garázzsal rendelkeznek. Hozzáteszi: a régi garázsokra a kutya nem akar földet tenni, bár tény, iszonyú rondák és rettentő nagy területet elvesznek a játszótérből.

A garázsügy a képviselő-testület ülésén is napirenden volt, ahol Mokánszky Zoltán az érintettségéről egy szót sem ejtett, miközben a közhiteles nyilvántartás szerint két garázsban is tulajdonos. Mokánszkytól ez nem meglepő, ő volt az, akiről egy vizsgálat derítette ki: vagyonnyilatkozatában eltitkolta lakástulajdonát.

A Hujbert István által vezetett Vác Online volt egyébként az a propagandaoldal, amely a választások előtt baloldali megszorításokkal, háborúval riogatott, 2,5 millió forintnyi hirdetési pénzzel meg is támogatták Rétvári Bence kampányát. Hiába nyerte meg hasonló hazugságokkal a választást a Fidesz, Hujbert már nem számolt be az ötödik Orbán-kormány által, a választások után nem sokkal bevezetett megszorításokról, sem pedig a Magyarország területén engedélyezett NATO-hadgyakorlatokról.