„a Bodonyi f.szát bekaphatod, ha mostál fogat, te utolsó senki” – ezzel a (nem is annyira) burkolt homoszexuális ajánlattal csábította a Vác FC facebookos oldal egyik kommentelőjét Bodonyi Béla. A fideszes politikus korábban Vácott indult képviselőként, a Fördős-érában polgármesteri javaslatra külsős bizottsági tag volt, de vállalkozásával a fideszes városvezetés alatt olyan munkákat húzott be, mint a váci színház többszáz milliós felújítása.

Az azóta már törölt kommentharc lényegében arról szólt, amit mindenki tud Vácon: nevezetesen azt, hogy Pető Tibor és csapata szétverte három év alatt az egykori magyar bajnok Vác FC-t. A szexuálisan feltételezhetőleg túlfűtött Bodonyi azon húzhatta fel magát, hogy az egyik kommentelő számlagyárról írt. Bodonyi egyébként nemcsak a férfinak tett ajánlatot a meleg büszkeség hónapjának legvégén. Arra is célzott, hogy korábban az illető édesanyjával is együtt volt.

Bodonyi nemcsak a zsíros városházi megbízás miatt volt ismert Vácott: Szádoczki Imre újdonsült Fidesz-elnök és Pető Tibor, a pénzügyeiről hírhedtté vált volt fideszes alpolgármester táncostársaként került be igazán a köztudatba. Ez volt az a felvétel, amelyen a váci Fidesz irodánál Rétvári Bence győzelmét ünnepelve, középső ujjukat a kamerának mutogatva kántálták a nem Fidesz-szavazók felé azt, hogy „egyszerűen senkik vagytok, hej-hej”.

Bodonyi nem először mutatja meg, hogy a váci Fidesz-KDNP-sek milyen sajátosan értelmezik a konzervativizmust. Ő volt az is, aki közösségi oldalán az egyik legismertebb kajak-kenu edzőnőt többek között „mocskos-rohadt vénasszonynak” és „vén kurvának” nevezte, de buzizott már le kommentelőt is.