Büszkén hirdeti közösségi oldalán Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke, hogy Ryanairrel utazott Brüsszelbe. Teszi mindezt annak ellenére, hogy az ír légitársaság elnöke leidiótázta, valamint a Dumb és Dumber nevű vígjáték ostoba címszereplőihez hasonlította a magyar kormánytagokat, miután újabb különadót vetettek ki az ágazatra. Amely aztán tovább is terhelte a fideszes különadót a magyar emberekre.

A szócsata következményeképp Gulyás Gergely miniszter arra kérte a magyarokat, hogy repüljenek inkább a konkurenciával. Úgy tűnik, hogy Szabó Csaba magasról tojik elvtársának az iránymutatására a csörögi fideszes polgármesterrel és egy másik kormánypárti közpénznyelővel együtt.

Összefújta a szemetet a szél

Az a kormánypárti közpénznyelő pedig nem más, mint Zámbó Emese, a Vác Online nevű nagymarosi álhíroldal tulajdonosa. Az ifjú fideszes által feltöltött kép alapján ő is részt vett a brüsszeli luxusutazáson. Zámbó működteti és birtokolja a Hellodunakanyar Kft.-t, a Rétvári-féle közpénznyelő hálózat egyik fontos cégét. Erről itt írtunk bővebben.

Szabó Csaba mögött a Vác Online közpénzből élő kiadójának csinos tulajdonosa. Szabó mégis inkább a csörögi polgival kagylózgatott Szájer ereszcsatornás menekülésének városában.

A látogatás céljáról nem sok konkrétumot tudni. Mindenesetre az biztos, hogy a résztvevők jól érezték magukat. Szabó Csaba és a társaság tagjai a belga fővárosban egy luxuséttermet is meglátogattak. A csörögi polgármesterrel közösen kagylózgattak a hanyatló Nyugaton, miközben az itthon maradt állampolgárok már az árstopos csirkefarhátat sem mindig tudják megvenni az Orbán-kormány gyenge válságkezelése miatt.

Szabót bevédte a kagylókülönítmény

Azt, hogy ez az általános flancolás mennyire jellemző a fideszesek körében jól mutatja, hogy a kagylózásról megjelent írásunk után egyenesen a Fidesz volt országgyűlési képviselője, Imre Zsolt tartott cikkünk alatt gasztronómiai eligazítást. A képviselő az osztriga és a fekete kagyló közötti különbséget taglalta.

Lehet, hogy Bodonyi nem csak kagylóval kínálta volna meg Szabót?

Hozzászólását gyorsan be is lájkolta Bodonyi Béla, aki pár napja homoszexuális ajánlatot tett a Facebookon egy férfi kommentelőnek. Beállt a sorba Kriksz István is, a helyi KDNP levitézlett vezetője is, de Szabó egyik családtagja is az ifjú fidelitasos segítségére sietett. Bízunk benne, hogy legközelebb a választóknak magyarázzák majd, hogy nekik miért nem jut olyan luxuscikkekre, amit a fideszesek folyamatosan megengedhetnek maguknak.