Megerősítette a váci önkormányzat azt a hírt, miszerint az utánpótlás-nevelésre létrejött Vác Város Labdarúgó SE (VVLSE) vállalja, hogy a Bánk felnőtt csapata helyett megfizeti az önkormányzatnak a stadionbérlet díját a következő NB III-as szezonban. Pető Tibor korábbi fideszes alpolgármester, a VVLSE elnöke a Bánk-Dalnoki Akadémiával közösen tájékoztatta erről a stadiont birtokló önkormányzati céget.

Mint ismert, július elején derült ki, hogy a Vác FC bennmaradása ellenére, a tartozásai miatt nem indul el az NB III-ban, de még alsóbb osztályokban sem. A csapathoz és tulajdonosi köréhez több száz millió forintnyi tao- és önkormányzati támogatás érkezett az elmúlt években, ennek ellenére százmilliós nagyságrendű tartozást halmozott fel, a focistákat pedig szélnek eresztették.

A harmadosztályba feljutó Bánk viszont új helyszínt keresett, amely alkalmas a mérkőzések megrendezésére. Vélhetőleg innen jött az együttműködés ötlete. Az viszont még nem biztos, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség alkalmasnak találja a stadiont az NB III-as mérkőzések megrendezésére. A stadion felújítási munkálatait négy éve kezdhették el, ehhez az önkormányzat 180 millió forintos tao-önrészt adott. Csakhogy sem a munkálatokkal nem végeztek, sem a pénzzel nem tudnak elszámolni. 

Pető és Rétvári a csapat átvételekor tartott sajtótájékoztatón.

A Vác FC-t 2019-ben vette át Rétvári Bencével közös sajtótájékoztatón Pető Tibor. Az akkor NB II-es csapat az általa vezetett VVLSE tulajdonába került. Érdekesség, hogy erről még a klub tagságát sem kérdezték meg. Az ott sportoló gyermekek tagdíjat fizető szülei így nem tudhattak arról, hogy milyen nehézség előtt áll az utánpótlás-nevelő egyesület.

A Vác FC tönkretételével kapcsolatban az önkormányzat lakossági fórumot tartott július második hetében. Itt hangzott el ez a felvetés, ugyanakkor hivatalos megerősítés mindeddig nem volt. Miután ez megtörtént, kijelenthető, hogy Rétvári Bence csapata a váci gyermekekkel fizettetné meg egy szomszéd megyei felnőtt félprofi csapat bérleti költségét.