Hétszeres gázáremelésre jönne a többszörös lakbéremelés?

.

Kétszer is végigtúrja az emberek zsebét Rétvári Bence kormánya, millióktól szednek be áttételesen magasabb adót, és szintén milliókat sújt brutális áram- és gázáremeléssel. De úgy tűnik, ez sem elég a helyi megmondóembereknek, akik megkezdték az ötletszolgáltatást a döntéshozó főnökeik felé. A tehetségtelenebbek ez nyilvánosan teszik.

A hazugságairól és állami pénzekhez való hozzájutásáról elhíresült Vác Online főszerkesztője már ott tart, hogy „nevetséges összegnek” tartja a váci önkormányzati lakásokra alkalmazott lakbért. A nagymarosi Hujbert István egy bérlakás pályáztatása után fejezte ki nemtetszését a mintegy 25.000 forintos bérleti díjra vonatkozóan.

A rendelkezésre álló adatok szerint ez az összeg a váci önkormányzat által meghatározott bérleti díjak átlaga felett van. Ugyanezen Vác Online-nak és Hujbert Istvánnak egy szava sem volt ahhoz a Fördős-féle gyakorlathoz, miszerint az akkor alkalmazott havi bérleti díj sok esetben a 10.000 forintot sem érte el.

Az már más kérdés, hogy az elmúlt hónapok fideszes megszorításai és a rekorddrága élelmiszerek miatt egy átlag családnak már havi 25 ezer forint előteremtése is nehézséget okozhat. Ennek tükrében tartja nevetségesnek a Fidesz-propagandista Hujbert István a bérleti díjat, miközben az ő címére és a családjához köthetően fél év alatt tízmilliónyi állami támogatás érkezett.

Propaganda Pisti hangulatot kelt, de a fideszes lopással nincs baja

Hujbert István nem emelte fel a szavát az ellen, amikor Fördős jól kereső sofőrje kapott lakást főnökétől, most viszont egy egyedülálló édesanya lakáshoz jutását támadja, aki mindenben megfelelt a hatályos rendeleteknek. Az a Hujbert kiált botrányt a nő munkahelyére hivatkozva, aki szemet hunyt afelett, hogy Orbán Viktor családja a nevére íratta a fél országot, Rétvári másik csicskája pedig ingyen jutott százmilliós ingatlanhoz.

Láthatóan vérszemet kaptak a kormány többszörös adó és áremeléseitől a Fidesz helyi emberei. Az elszólás alapján bizonyosra vehető, hogy a megszorításokkal sújtott, brutális áremelésekkel terhelt mintegy 400 önkormányzati lakásbérlő semmi jóra nem számíthat, ha a megszorításokat sürgető fideszes társaság vezetné ismét Vácot. Ha újra hatalomra kerülnének, és a gázra alkalmazott áremelésüket Vácott is végrehajtják, akkor a gyakorlati példák és a kijelentések alapján az önkormányzati lakások bérleti díja többszörösére, akár 100.000-140.000 forintra is nőhet.