Újabb váci foci botrány: vasárnap már pályára sem lépnek

.

Folytatódik a mélyrepülés a fideszes vezette piros-kékeknél

.

Már a hét első felében elterjedt a váci fociszurkolók körében az információ, mely szerint a megyei első osztályú indulási jogot megkapó Vác Város LSE (VVLSE) nem tud pályára lépni a hazai kupasorozaton, amelyre az összes magyar futballcsapat benevezhet. Ez aztán néhány órával a mai meccsnap előtt megerősítést is nyert oly módon, hogy a VVLSE közölte a tényt, majd azonnal le is tiltotta a véleménynyilvánítást a hírhez…

Az újabb botrány hátterében többen két főnök (egyikük Pető Tibor elnök) nézeteltérését látják.
„…. (név) a k…. anyáddal szórakozzál te féreg. Ha nem tud indulni miattad a VLSE akkor sz.pni fogsz. Költözz a holdra a petővel meg a bodonyif……óval mert meg lesztek .….a” olvasható a Rétvári-lovagok által szétvert Vác FC közösségi oldalán.

A legfrissebb helyi focibalhé azért is akasztotta ennyire ki a szurkolókat, mert a VVLSE a saját oldalán nemrég megírta, hogy mennyire készülnek a fiúk az első bajnokira, illetve a kuparajtra, arra, amit most csak úgy lefújtak.

De ez már nem az első ilyen szurkolóbódító félrevezetés. Emlékezetes, hogy az egész országban elterjesztették a váci focivezérek, hogy majd az NB III-as bánkiak viselni fogják a Vác nevet és a hazai bajnokik a váci stadionban lesznek. Ám a városházi focifórumon (ahol Petőt elküldték melegebb tájakra) a drukkerek egyértelműsítették: a hátuk közepére sem kívánják a nógrádi csapat váci kapcsolatát.

A sportbarátokban egyre erőteljesebben merül fel a kérdés: a focikadémia és a stadion beruházás többszáz milliós, közpénzeltüntetős balhéja után vajon még hová süllyesztik az egykor az ország legjobb csapatát kiállító váci focit? Mikor derül ki feketén-fehéren a felelősök kiléte, és lehetséges-e, hogy ilyen események után is a helyén marad (bizonyos politikai körök megmentik-e) a sorozatos bénázás után sem az önkritikát és a távozást választó Pető Tibor, és persze a sleppje?