Ha a Fideszen múlt volna, még mindig nem épülne a deákvári bölcsi

Mások szemében a szálkát, a sajátodban a gerendát sem. Ezt a szólást valószínűleg olyan helyzetek inspirálták, mint amilyenben jelenleg a Vácon 9 évnyi semmittevést bemutató Fidesz-KDNP van. A kormánypárt helyi emberei most épp amiatt támadják a városvezetést, hogy a deákvári bölcsőde építése a kormányközeli kivitelező nehézségei és az elszálló anyagárak miatt csúszik.

Rétvári Bence összes széltolója beleállt az ügybe, ugyanakkor két fontos tényről elfeledkeznek:

  • a bölcsőde épül;
  • 2010 és 2019 között ők irányították a várost és egy kapavágás sem történt, nem, hogy építés.

Pedig már 2017-ben kormánydöntés volt arról, hogy a Deákváron bölcsőde épül, és a pénz is megvolt rá. Azonban a Fidesz-KDNP-s Fördős Attila vezette önkormányzatnak akkoriban két év alatt nem sikerült elindítani a projektet.

Eddig jutott Vác fideszes vezetése két év alatt.

A fideszes semmittevés közben elszálltak az anyagárak, de a 2019-es civil vezetés megválasztása után kézbevette az irányítást, a kivitelezőt közbeszerzésen kiválasztották, az építés folyamatban van.

Az árvízvédelmet teljesen elkóklerkedték

A bölcsőde projekt nem az egyetlen volt, amit Fördősék nem tudtak elindítani. A több milliárddal támogatott árvízvédelmi rendszer váci kiépítését is elbaltázta az a csapat, amely a tőlük jól megszokott semmittevés után most a városvezetést támadja. A projekttel hosszú ideig nem történt semmi, ezért a támogatási összeget megvonták a várostól. Ez nem akadályozta meg a fideszes csapatot abban, hogy a rendelkezésre bocsátott összegből milliós fizetéseket utaltassanak ki ismerőseiknek.