Megkárosították a város kasszáját – van gyanúsított?

A váci rendőrségen járt Mokánszky Zoltán kedden. A város egykori alpolgármesteréről fotó is készült az épületnél. A politikus egy férfi társaságában érkezett az épületbe. Úgy tudjuk, hogy a férfi egy híres sztárügyvéd, aki több híresség – többek között Nótár Mary, Gáspár Győző – ügyében adott szakértői véleményt már karrierje során.

Mokánszky Zoltánt emailben arról kérdeztük, hogy van-e köze a látogatásnak egy korábbi, alpolgármestersége alatt történt esethez, amellyel kapcsolatban a város jelenlegi vezetése nemrégiben feljelentést tett.

A politikust arról is kérdeztük, hogy gyanúsítottként vagy egyéb ügyben jelent-e meg a rendőrség épületében. Ha gyanúsítottként, akkor rabosították-e, illetve van-e köze a látogatásnak a Városháza által feltárt azon visszaélésgyanús esethez, mely következtében milliós kár érhette a várost. Mokánszky választ ugyan küldött, de abban csak azt fejtette ki, hogy miért nem reagál érdemben a kérdésekre.

Szereti a közpénzt

Mokánszky Zoltán 2010-2019-ig volt Fördős Attila alpolgármestere a Fidesz-KDNP színeiben, jelenleg önkormányzati képviselő. Kilencéves vezetői munkássága alatt többször kezelte megkérdőjelezhető módon a köz pénzét. Emlékezetes esete, amikor a Japánba szóló első osztályú repülőjegyét a város vette meg. De például felügyelőbizottsági feladataiért is törvénytelenül vett fel több millió forintot.

Utóbbi ügyben elévülés miatt nem lehetett felelősségre vonni, magától pedig a jogtalanul felvett összeget a mai napig nem fizette vissza a városkasszába Mokánszky.