Mint megírtuk, a pozícióit (képviselői mandátum, alpolgármesteri szék, evezős szövetségi elnökség, helyi Fidesz-elnökség) sorra elbukó Pető Tibor által vezetett Vác Város Labdarúgó SE tulajdonában álló Vác FC eltűnik a futballtörténelemből, mivel a versenyeztető gazdasági társasága csőd közelében áll. Egy, magyar bajnoki címet is szerző patinás csapat süllyed el a semmibe legutóbbi vezetőinek minősíthetetlen és bűncselekmények gyanúját is felvető tevékenysége miatt.

„börtönben lenne a helyük”

Mindezt azonban az írháját mentő Pető-slepp úgy szerette volna beadagolni saját szurkolóinak, hogy a felelősséget különböző cégekre és az önkormányzatra hárítva közleményében azt írja: „Klubunk vezetői az elmúlt időszakban folyamatosan keresték a megoldást, de sem cégek, sem az önkormányzat nem nyújtott segítő kezet…”. Ám a közelmúltban a Rétvári Bence támogatásával regnáló társaság sokadik, szurkolókat hülyítő maszlagjától már kinyílt a drukkerek zsebében is a bicska. (Amiben jelentős szerepük volt a slepphez tartozó Bodonyi Béla által – később törölt – kommenteknek, melyekről ITT írtunk.)

A megszűnés kapujában álló Vác FC hivatalos közösségi oldalán a minden önkritikától mentes írásokat olvasva a csapat mellett mindig kiálló, hűséges szurkolók nem fojtották magukba a véleményüket. Ezekből idézünk néhányat.

„Senki nem nyújtott segítő kezet? Mocskos tolvaj banda várja ezt el, és csodálkozik!? Szégyen! Először el kellene számolni a múltbeli pénzekkel!”

„Itt nem a szponzorokkal van probléma,hanem a lenyúlt pénzekkel!”

„Pető építkezett, Belák autót cserélt, Bodonyi cégmutyizott és még ki tudja miket csináltak. Csoda a csőd?”

„börtönben lenne a helyük”

„A másik: nem akarod, nem szabad, nem lehet kimondani hogy a VVLSE és annak vezetője mennyire felelős mindebben? Mint a Vác FC tulajdonosa? Mint a stadion projekt kisiklatója, szabotőre?”

„Most azzal dicsekedtek, hogy bár még az általatok szétbarmolt stadiont is ingyen használhattátok, más oda be sem mehetett és rezsit sem kellett fizetnetek, ennek ellenére szétcsesztétek a csapatunkat, eltüntetve a lóvét???”

„Mi az, hogy elszámoltatok a beruházási támogatással? Leírtátok ki mennyit tett zsebre belőle? Mert, hogy a pénz nem látszik a stadionon, az biztos!”