A botrányairól elhíresült fideszes távozik a VVLSE éléről

Szűkszavú közleményben jelentette be Pető Tibor elnök lemondását a VVLSE éléről az egyesület Facebook-oldala. A fideszes politikus az utóbbi időben botrányt botrányra halmozott, de mindeddig úgy tűnt, hogy ragaszkodik a tao-százmilliók felett diszponáló Vác VLSE elnöki címéhez. Utódja Ónodi Szabó Ádám lesz, aki az interneten elérhető információk alapján kifejezetten jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezhet.

Az egyesület volt a Vác FC tulajdonosa 2019 nyarától. Az akkor még fideszes alpolgármester Pető Rétvári Bencével közösen jelentette be, hogy végre ismét magyar tulajdonba került a csapat és indulhatnak az NB I felé.

Azóta kiderült, hogy ez hazugság volt. Petőéknek három év alatt sikerült szétverni a nagy múltú Vác FC-t, amely az idén már nem is indított csapatot százmilliós tartozásállománya miatt. De az általa vezetett VVLSE is még a megyei szinten is csak bukdácsol, a csapat iszonyatos zakóval nyitotta az idényt, a mérkőzésekre csak fiatal játékosokat tudtak kiállítani.

Pető vezetésével több futballberuházást is bukott a város, de az ezekhez adott önkormányzati önrésszel a mai napig nem tudnak elszámolni. A 250 millió forintnyi közpénz eltűnése miatt már vizsgálatot indult. Az önkormányzat ugyanis hiába próbált együttműködni a futballvezetéssel, a pénz nem került elő.

A nyár közepén megtartott lakossági fórumon több szurkoló is azt vetette fel, hogy Pető és az emberei egész egyszerűen ellopták a pénzt, ott akkor erre a felvetésre Pető érdemben nem reagált.