A fideszes képviselő úgy tesz, mintha nem hazudtak volna a választás előtt

Váciak tízezrei fizethetnek többet a rezsiért, miután a kormány, választási ígéreteit megszegve, milliókat zárt ki a rezsicsökkentésből. Meg is érdemli az, aki egy szavukat is elhitte – gondolhatná az olvasó. Az egyértelmű volt eddig is, hogy a Fidesz végighazudta a választásokat, az viszont sokakat meglephetett, hogy a kormánypártok helyi képviselőinek milyen vastag az arcán a bőr.

Ezúttal azonban nem a bűncselekménnyel gyanúsított, rabosított Mokánszky Zoltán, vagy a Vác FC-t hazavágó Pető Tibor szállította a meglepetést, hanem Pető Csilla. A politikus soraiból az olvasható ki,  hogy az emberek hálát kellene adjanak a Fidesznek, mert a választási hazugságuk miatt nehéz helyzetbe kerülők közül keveseket kompenzálni próbál valahogy.

Pető az egyik nagy váci csoportban osztotta meg a hírt, hogy a többgenerációs házban élők, nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron. Arról persze nem szól a hír, hogy ez a folyamat milyen többletköltséget okoz a rekorddrága élelmiszerek és a rezsiemelés miatt amúgy is padlón levő családoknak. De nem is ez volt a legarcpirítóbb része a politikai bejegyzésnek, hanem az, hogy a képviselő úgy zárta bejegyzését:

 „Köszönjük KORMÁNYUNK CSALÁDOKAT támogató ÚJABB intézkedését!”

Azt nem fejtette ki Pető, hogy a választási ígéret ellenére végrehajtott rezsiemelést, az elszálló élelmiszerárakat, a választás óta bevezetett különadókat, vagy a benzinárstop részleges eltörlése miatt tovább emelkedő árakat gondolta régebbi családbarát intézkedésnek.

Egy kommentelő arra hívta fel a figyelmet, hogy a képviselő posztja teljesen felesleges lenne, ha nem hazudtak volna az áprilisi választás előtt. Egy másik hozzászólásban azt is kifejti, hogy ha nem lenne rekordgyenge a forint az euróhoz képest, akkor akár negyedével is kevesebb pénzért vásárolhatnának gázt és üzemanyagot a magyar emberek.