Álnéven írással vádolt, de kiderült: ő használt kamu nevet

Sorra elbukott sajtóperek, bírósági döntések semmibevétele, végrehajtások a kiadó ellen, hazugságok közlése és állandó gyalázkodás – ezek derültek ki eddig bírósági ítéletekkel alátámasztva a Nagymarosra bejegyzett Vác Online nevű internetes oldalról. De, a Rétvári Bence embere által tulajdonolt portálnál még ennél is van lejjebb.

Kitartottság, lejáratás, suttyomban tolt közpénzek és álneveken publikálás – ezekkel vádolta meg a portál egy cikkben Vác egyik alpolgármesterét még tavaly. Miután az érintett feljelentést tett, fordult a kocka: kiderült, pont a Vác Online az, amely álnév alatt jelentet(ett) meg sorozatosan cikkeket: a rendszeresen gyalázkodó „Hajós A. Zalán” tulajdonképpen nem más, mint Ribáry Zoltán. Érdemes megnézni az alábbi linket:

http://eltuntkereso.network.hu/kepek/megszuntetett_keresesek/ribary_zoltan

.

Aki letagadta „Zalánt”, és aki nem

Erre a rendőrségi eljárás derített fényt. A nyomozók beidézték a Dunakanyar Régió nevű lap főszerkesztőjét, mivel a „Hajós A. Zalán” álnéven ott is jelent meg korábban írás, mely egy vácrátóti vándorkiállításról szólt. Érdekesség, hogy a kormánypropagandát terjesztő, állami hirdetések tömkelegét megjelentető lap főszerkesztője pont arra nem emlékezett, hogy mely valós személy volt a cikk írója…

A nyomozás során vallomást kellett tennie Rétvári Bence emberének, Zámbó Emesének is, aki a Vác Online-t kiadó cég ügyvezetője. Az olvasók előtt eltitkolták ugyan a cikk valós szerzőjét, ám a nyomozóhatóság előtt már kénytelen volt bevallani a Vác Online tulajdonosa, hogy kamu név alatt jelentették meg a mocskolódó írást. Bevallotta, hogy a szerző valódi neve Ribáry Zoltán.

Őt kritikátlanul felmagasztaló, Fördős-emberként számontartott, ám másokról a Vác Online-nak manapság már rendre lejárató cikket író Ribáry Zoltánnak e héten kell megjelennie a bíróság előtt. A büntetőügy rágalmazás miatt folyik.