A legnagyobbat azok csalták a váci önkormányzati választás kampányában, akik Johnny Gazdaként elhíresült polgármester-aspiránst próbálták meg Tisza párt támogatottnak beállítani. Ez talán nem kérdés még úgy sem, hogy Johnny hiába „értünk szállt ringbe”, végül csak-csak kiütéssel küldték padlóra a váci választók. Viszont a választók manipulálásában a Johnny-csapat sem tudta felvenni a versenyt a leszerepelt Csereklye família színeiben induló Fónagy Istvánnal. A lecsófesztiválos adományokkal szabályosan elszámolni nem tudó vendégvárót háromszor is elmarasztalták a választási szabályok megsértése miatt. 

Ez a váci választások történetének legdurvább renitenskedése, ennyiszer még senkiről nem mondták ki, hogy törvénysértően kampányolt. Az Összefogás Vácért szlogenjeivel kampányoló Fónagy a csalásai ellenére – és dacára a jelentősen megnövekedett választói aktivitásnak – a 2019-es eredményéhez képest közel félszázzal kevesebb voksot tudott begyűjteni lakóhelyén. Ez mondjuk még mindig jobb eredmény, mint a kamu-támogatással futtatott Johnny Gazda, akinek úgy tűnik, nem szólt a mögötte álló agytröszt, hogy nem hátulról kell elsőnek lenni a polgármesteri székért folyó küzdelemben. Ráadásul a vele együtt féltucatosra szűkült jelöltpalettájuk tagjai négy körzetben az utolsó, kettőben az utolsó előtti helyet kaparintották meg… 

A választást egyébként Fónagy körzetében Inotay Gergely nyerte meg, így újabb öt évig várhatóan csak ott lehet majd hallani a szálláshelyesről, ahol adományokat lehet gyűjteni, azokat tovább osztani, majd erre hivatkozva telekürtölni a várost azzal, hogy ő milyen jótét lélek. Néha-néha majd aztán megint felsír, hogy adják vissza a sufnituningba háza elé került parkolóhelyet, ami hivatalosan soha nem is létezhetett, mert növelné a balesetveszélyt és a KRESZ-szel ellentétes. Talán az elkövetkezendő öt év elég lesz arra, hogy ismerkedjen a választási törvénnyel és sírás helyett megtanulja használni a saját kocsibeállóját.