A politikai munkában az a legjobb, hogy ingyen is lehet végezni. Például olyanok tehetnek így, akik valóban közösségük érdekében szeretnének dolgozni és nem csak a városkassza kulcsát akarják megszerezni a munkásszálló-építések érdekében. 

Most kiderülhet, hogy Imre Zsoltnak és leszerepelt csapatának valóban Vác az első, vagy ez is csak olyan lufi, mint az új szakrendelő felhúzása. Attól függetlenül, hogy nem választották meg polgármesternek Imre Zsoltot, ígéretének megfelelően helyi fideszesként írhatna egy levelet az illetékes minisztériumnak, hogy ne vezesse át a váci Belvároson a Duna-hidat – hiába szeretné így az Orbán-családot gazdagító Samsung. 

Aztán ott van a padfestés is, ami ugyan nem nagyon ment a Fidesz-csapatnak, de öt év alatt belejöhetnek, ha nem csak választás előtti színjátszás volt nevetséges akciójuk. Ugyanez vonatkozik az időnkénti lombsöprésre is, hiszen a városfejlesztőnek jól jön minden segítség egyes időszakokban. 

Mint ahogyan az is, ha az Orbán-kormány nem vonna el Váctól évről évre milliárdos nagyságrendű összeget csak azért, hogy abból aztán Csörögöt vagy épp Kemencét fejlesszék. Akkor lehet, hogy a város cége tudna annyi embert foglalkoztatni, hogy ne kelljen egy-egy alkalommal besegíteni. Erről is írhatna egy levelet Rétvári Bencének a választáson ismét leszerepelt Fidesz-társaság. Feltéve, ha nekik tényleg Vác az első. Ha ez nincs így, menjenek nyugodtan Csörögbe és Kemencére, mérgezzék az ottani közéletet, mert Vác június 9-én világosan megüzente, hogy elég volt belőlük.