Munkásszállós Imre Zsolt csúnyán kivillantotta a foga fehérjét, miután csúfos vereséget szenvedett az általa lenézett Matkovich Ilonától. Imre Zsolt korábban ugyanis azzal vádolta a rekordmennyiségű szavazattal újraválasztott polgármestert, hogy „szájzár-rendeletet” vezetett be. Ez nyilván nem volt igaz, az intézményvezetők nyilatkozatát a Fördős-féle fideszes vezetés is szabályozta, ahogy gyakorlatilag minden intézmény ezt teszi – legyen szó akár állami, akár magánszférában működő cégről. 

Azt nem tudni, hogy tájékozatlansága miatt emlegetett szájzárat Imre, vagy tudatosan hazudott, mindenesetre az már másnap világossá válhatott Vác számára, hogy mennyire jól járt azzal, hogy nem dőlt be a munkásszállós politikus választási hazudozásának. 

Imre Zsolt – ha már polgármester nem lehetett – saját Facebook-oldalán a választás másnapján bevezette a szájzárat, ugyanis lekorlátozta azt, hogy ki szólhat hozzá bejegyzéséhez. Ez korábban nem volt így, és bárki hozzászólhatott. Nyilván meg kellett játszania magát a vágyott szavazatokért cserébe. Tipikus fideszes – bort iszik, vizet prédikál. 

Ugyanolyan, mint gazdája, Rétvári Bence, aki hét éven keresztül kampányolt egy új váci szakrendelővel. Majd aztán kiderült, hogy jó, ha arra lesz pénze a legatyásodott, Orbán-klán által szétlopott államnak, hogy kifesse az épületet.