Szőnyeg szélén állhat most a választókörzetét megalázó vereséggel elbukó Szabó Csaba Vác Online-tulaj (fideszes képviselőjelölt) és a 60 millió forintnyi Samsung-pénzből is működő 0627.hu vezetősége is. A választás napján ugyanis világossá vált a fideszesek számára is, hogy ez a két propagandaoldal szemétre való és semmit nem ér – ahogyan az ott dolgozók munkája sem. 

Az említett oldalak ugyanis nemcsak a váci közbeszéd lezüllesztését vitték véghez, hanem folyamatosan támadták a Vácért dolgozó képviselőket és a polgármestert. Ennek a szánalmas erőlködésnek (több elvesztett sajtóperen kívül) az lett az eredménye, hogy Matkovich Ilonát rekord mennyiségű szavazattal választották újra: váci polgármesterre korábban soha nem szavaztak ennyien. 

Kiss Zsolt alpolgármesterbe is próbáltak beleállni bukott szocialista politikusok hamis vádaskodásai alapján. Ennek az lett az eredménye, hogy Kiss Zsoltot is szavazatrekorddal választották újra az akku- és munkásszállópárti fideszes ellenfelével szemben. 

Ferjancsics László alpolgármesterrel kapcsolatban is gyakran firkáltak hazugságokkal zsúfolt, lejáratónak szánt cikkeket. Ennek a négyéves munkának az lett az eredménye, hogy a váci KDNP elnökére, Ványai Lászlóra megalázó vereséget mért választókörzetében, valamint az összes jelölt közül őt választották meg a legmagasabb aránnyal. 

Legvégül ott van Szabó Csaba, aki saját bőrén is megtapasztalhatta azt, hogy sem a Fidesz háborús hergeléséből, sem az alpári Rétvári-propagandából, sem pedig a hozzá hasonló, padfestéshez is botkezű közpénzfalókból nem kér Vác. Rétvári Bence korábbi testőrét az a Tótváradi-Nagy Bence ütötte ki, akit a 200 millióval kitömött Szabó házi „híroldala” ugyancsak lejárató szándékkal rendre vegzált.  

Egyszóval: Vác azon kívül, hogy ismét helyretette a fideszes bagázst, megüzente Rétvári Bencének, hogy fejezze be a közélet züllesztését és foglalkozzon inkább a beteljesítetlen ígéreteinek a teljesítésével.