Feljelentette, majd lebuktatta Fördőséket a zöldfülű fideszes

Hatalmas pofonba szaladt bele Rétvári Bence egyik helyi inasa. A környezetvédőként megbukott Szabó Csaba közösségi oldalán írt arról büszkén, hogy eljárást kezdeményezett a váci közétkeztetéssel kapcsolatban. A váci Fidelitas zöldfülű elnöke azt kifogásolta, hogy a város gazdasági hivatala mellőzte a közbeszerzés kiírását, csupán vállalkozási szerződést kötött.

Az eredményt büszkén közzé is tette, épp csak azt hallgatta el, hogy a törvénysértés még a Fidesz-KDNP-s Fördős Attila vezetése idején kezdődött a gazdasági hivatalban. A hivatal vezetője akkor Szentiványi Erika (aki a helyi KDNP oszlopos tagja), a hivatalvezető-helyettes pedig Kriksz István (a helyi KDNP elnöke) volt.

Azt a Szabó által közzé tett dokumentum mondja ki, hogy a jogsértés 2019. január 1-től állt fent. Vác civil vezetését 2019. október 13-án választották meg. A jelenlegi önkormányzat már megtette a szükséges lépéseket az évtizedes beszerzési gyakorlat megváltoztatására. Szabóék csapata semmit nem tett a Fördős-érában. Gyakorlatuk akár addig folyhatott volna, ameddig szét nem hordják a szervezetet – ahogy azt a szintén fideszes vezetés által tönkretett Vác FC példájából lehet látni.

Folyamatosan próbálkoznak az emberek félrevezetésével

A megtévesztő publikálási gyakorlatra pár hónapja is volt példa, akkor a fidszesek az Állami Számvevőszéki (ÁSZ) megállapításaira hivatkozva korruptnak nevezték a mai önkormányzatot. Mint az önkormányzat nyilvánosságra hozta, az a vizsgálat is a 2019-es évre, vagyis Fördős Attila idejére vonatkozott, és a KDNP-sek vezette gazdasági hivatalra terjedt ki.

A Fidesz-KDNP vezetésével Vácon kilenc év alatt nem újult meg annyi út, mint a jelenlegi civil csapat első két éve alatt. Az Összefogás Vácért kezdte el a bölcsődeberuházást és az azóta elkészült csónakházat is, amelyekre hiába volt pénz, a korrupt kormánypártiak nem tudták elindítani.

Aki kíváncsi arra, hogy mit hordott össze a váci fidelitas elnöke, az ezen a linken olvashatja.