„Lehetne”, „elképzelhető”, „megtörténhet”… Mindannyian ismerjük már ezeket az unalomig ismételt szavakat, melyek a Fidesz-propagandában gyakran előfordulnak. Ennek az az oka, hogy így elkerülhetik képzelgéseik, valótlan állításaik jogi következményeit, mert ezen szavakat a bíróság véleményként, azaz nem hírként, tényinformációként értelmezi. 

A Munkásszállós Imre Zsolt tágabb csapatában szolgáló Vác Online-főszerkesztő most épp ki tudja, milyen indíttatásból arról ábrándozik, hogy olyan külföldiek jönnek Vácra, akiknek több tízmillió forintjuk van új építésű lakásokat vásárolni. A helyi viszonyokról teljesen fogalmatlan, másik megyéből ide zavart Saliga Zsófia még ezt is a váci polgármesterre kenné. Csakhogy a Fidesz tervez könnyített belépést biztosítani az országba érkező gazdag külföldieknek ingatlanbefektetésért cserébe! Egyszer már volt ilyen, letelepedésikötvény-biznisznek hívták és a fideszes gazdasági körök százmilliárd felett kaszáltak rajta – miközben a magyar emberek és az állam meg ráfizetett. 

A sárdobálásban kimeríthetetlen fantáziával rendelkező Saliga mindeközben tagadja, hogy Imre Zsolték a Samsung szolgálatában munkásszállókat húznának fel, ahova aztán olyan külföldi vendégmunkások – köztük muszlimok – érkeznének, akikkel gyakran Nyugat-Európában is probléma van. Tipikus fideszes mentalitás: tervezz valami szemétséget, amivel megtömheted a zsebeid a magyar emberek kárára, aztán fogd rá választások előtt az ellenfeledre a saját tervedet, majd a választás után valósítsd meg te!