Munkásszállós Imre Zsolt győzelmi álmait ecsetelte a Magyar Narancsnak. A külföldi vendégmunkások, a multik és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a lapnak úgy fogalmazott, hogy minden lényegesebb fejlesztés, ami Vácon történt az a kormány érdeme. Arról ugyanakkor nem beszél, hogy a 2010-2019 közötti fideszes időszakhoz képest miért valósult meg jóval több fejlesztés, a várost érintő jóval nagyobb elvonások ellenére 2019 és 2024 között. 

Imre Zsolt arról sem tudott igazat nyilatkozni, hogy valójában Rétvári Bence az, aki bünteti Vácot és aki csapatával a fideszes Vác Online-on keresztül folyamatosan valótlanságokkal támadja a jelenlegi városvezetést. 

Imre Zsolt ahhoz sem elég bátor, hogy kiálljon vitázni a polgármesterrel, aki egyébként vállalná a vitát a munkásszállók és a kormánypártok jelöltjével szemben. Imre Zsolt azzal indokolta a megfutamodást, hogy „nem hiszi, hogy érdemes vitatkozni, a választás nem vita alapján dől el, hanem a programokat lehet egymás mellé állítani, a választók pedig majd döntenek.” 

Csakhogy még nyilvános programcsírája sincs a váci Fidesz-KDNP-nek. Imre nem véletlenül menekül a civil szövetség és az ellenzéki pártok által támogatott polgármesterrel való vitától. A rágalmazás miatt bíróság elé állt Szádoczki Imrével, a 200 milliós támogatást bezsebelő, építőipari érdekeltséghez köthető Vác Online-tulaj Szabó Csabával, valamint a városi pénzek hűtlen kezelése miatt meggyanúsított Mokánszky Zoltánnal a csapatában gyorsan lebukna, hogy a nagytőke akaratának rendelné alá Vácot – legyen szó a belváros szétveréséről vagy a munkásszálló-építésről. Egy érdemi vitán hamar kibukna, hogy ezenkívül nem rendelkezik programmal szedett-vedett csapata.