Gyakorlatilag nem telik el úgy nap, hogy a váci fideszeseket ne kapná valamilyen hazugságon egy közepesnél valamivel tájékozottabb ember. Most éppen azzal kampányolnak, hogy a váci városvezetés háborúpárti. Nemcsak egy ilyen hazugság kitalálásához, de ahhoz is korlátoltnak kell lenni, hogy ezt valaki elhiggye. 

Vác vezetése ugyanis, a Fidesszel ellentétben, a város vezetésével van elfoglalva. Országos kérdésekben egészen ritkán nyilvánulnak meg. Például akkor történt ilyen, amikor a Fidesz pedofilbotránya ellen szólalt fel valamennyi városatya – a Fidesz természetesen nem ítélte el a pedofil bűnsegéd Fidesz általi szabadon engedését, hallgatólagosan támogatva így azt. 

A hétvégén a pártok által is támogatott civil városvezetés épp a reneszánsz emlékévet ünnepelte Vácon, eközben a fideszes jelöltek harckocsikon paroláztak a közpénzmilliárdokból felújított Piarista Kilátó szomszédságában. Tényleg ennyire telik a Vácon összeállt kormánypártiak krémjének, hogy ezek után még ők vádolják fizetett hirdetésben háborúpártisággal a városvezetést?  

Mi jár a fejében annak a munkásszálló-hívőnek, aki a váci polgármestert vádolja meg háborúpártisággal? Hogy majd a váci díszhuszárokat vezényli a város az ukrán frontra? Imre Zsoltból és csapatából mondjuk ezt sem nehéz kinézni. Már csak azért sem, mert több olyan is van köztük, akiknek meggyűlt a baja a törvénnyel. 

Nem csak az állandó hazudozás miatt irritáló a váci Fidesz-KDNP szinte minden közéleti megnyilvánulása. Hanem azért is, mert olcsó meséik arról árulkodnak, hogy még mindig lenézik a saját választóikat. Más már úgysem hisz nekik.