Nemcsak munkásszállókkal, hanem a 25 éve ígérgetett és tervezett váci Duna-híddal is szétverné Vác közkedvelt szabadidős területét a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Imre Zsolt. A Samsung terjeszkedésével ugyanis létfontosságúvá válhatott a gyár számára, hogy Budapest megkerülése nélkül érjék el a Gödről induló kamionok például az esztergomi Suzuki- vagy a győri Audi-gyárat. Előbbi tervezi, utóbbi gyártja is az elektromos motorokat. 

Fideszék egészen pontosan az újjáépített Duna-parti nagy játszóparknál vezetnék be Vácra a 11-es út forgalmát Alsóvároson keresztül – a Gombás-patak, a stadion, valamint a Kőszentes híd mellett, majd a már mai is elviselhetetlen forgalmú Gödöllői utat használva – az M2-esre, visszafelé meg a Samsung-gyárból induló kamionoknak lenne rövidebb így két órával az út a környező autógyárakba. 

Megdöbbentő, hogy bár a váciak képviseletére “esküdtek fel” (tudjuk, mennyit ér egy fideszes esküje…), most Pető Csilla, Vigh Mihály és az a Turi Balázs is csöndben van, akiknek a választókörzetében élők mindennapjai a bekötőút miatt hangosabbak és közlekedési dugókkal teliek lennének. 

Bár az eredeti nyomvonalon megépített híddal semmi probléma nem lenne, ott úgy tűnik, hogy a Samsungot kiszolgáló létesítménynek kellett a hely. Imre Zsolték ezt is csendben tűrik, hiszen nekik nem Vác, hanem a külföldi tőke kiszolgálása az első. Hol munkásszállókkal, hol az eddig ismert Vác szétverésével.