Úgy tűnik, hogy még a 2010 és 2019 közötti Fidesz-KDNP-s polgármesternek is elege lett abból, hogy a kormánypártok színeiben alkalmatlanabbnál alkalmatlanabb embereket ültetnének Vác élére Rétvári Bencéék. Fördős Attila az elmúlt napokban létrehozta oldalát a közösségi médiában és oda a 2010 és 2019 közötti korszak eredményeivel kapcsolatos, kampányszagú videókat kezdett el feltölteni. 

A volt városvezető 2019-es csúfos bukása után szinte teljesen visszavonult a közélettől. Visszatérésének az adhatott nagy löketet, hogy Munkásszállós Imre Zsolték gyakorlatilag minden olyan értékre szégyent hoztak már, amelyet a jobboldal gyakran hangoztat. A szedett-vedett bagázs programja tényleg nem áll semmi másból, csak választás előtti ígérgetésből és munkásszállók építéséből, amely több száz vagy ezer külföldi Samsung-vendégmunkás Vácra telepítését eredményezheti. 

Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a népszerűtlen Fidesz-KDNP így akarja majd magához édesgetni a korábbi szavazóit, akik például a pedofilbotrány miatt fordultak el tőlük. Fördős neve ugyanis Imre Zsoltékkal ellentétben nem égett egybe a botrányos elnöki kegyelemmel. Azzal, hogy a tíz gyermeket megerőszakoló intézményvezetőt segítő férfi szabadon élhet kiskorúak közelében is. A volt polgármester utolsó pillanatos visszalépésétől azt remélhetik a Fidesznél, hogy bővíthetik vele az alacsony számú szimpatizánsaik táborát . 

Fördős Attila vezetése idején adta el a város mutyigyanúsan olcsón a belvárosi Karacs Teréz kollégium épületét egy, a Fideszhez köthető vállalkozónak, aki munkásszállót csinált volna az épületből. A volt polgármestert látványosan elkergették 2019-ben a váciak, igaz –  Imre Zsolttal ellentétben – ő legalább nem telepített volna tömegesen Vácra például muszlim külföldieket, ahogy azt most a Fidesz-KDNP tenné.