A térségi Fidesz-maffia feje bevédte a tankervezetőt

.

A Fidesz alkalmatlan gazdaságpolitikája által előidézett válság és a tanárok megalázóan alacsony fizetése ellenére is 18 forint/km költségtérítéssel szúrja ki a váci tankerületi központ az alájuk tartozó pedagógusok szemét.

Pedig januárban még úgy volt, hogy a költségtérítés 30 forint/kilométerre emelkedik, azaz egy autóval munkahelyére ingázó tanár ennyi pénzt kap üzemanyagra munkáltatójától. Ez havi 600, azaz napi 15-15 kilométer ingázás esetén 18 ezer forint lenne. Csakhogy a Verebélyi Ákos vezette tankerület palira vette a tanárokat.

Január végén bejelentették, hogy az addigi 15 forint kétszeresére emelik a térítést, és alá is íratták vele az elszámolást az új, 30 forintos kilométerenkénti támogatásról a 444 cikke szerint. De a tankerület közben meggondolta magát, és inkább maradt a kilométerenként 15 forintos elszámolásnál. Aztán nagy nehezen ez emelkedett 18 forintra.

.

A milliókat hazavivő Rétvári szerint minden rendben

.

A témában hétfőn megjelent cikktől függetlenül az egyik országgyűlési képviselő levélben kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert, amire helyettese Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt. Ebben a válaszban lényegében kifejti, hogy a váci tankerület eljárása nagyon is rendben van, mert „a hatályos jogszabályok fogalmazzák meg a konkrét, kötelezően térítendő költségtérítés mértékét, a tankerületi központok a jogszabályokban foglalt előírásoknak megfelelően végzik a kifizetéseket”.

Verebélyi Ákos, a váci tankerület igazgatója volt az egyik, aki 2021-ben több jutalmat adott magának, mint amennyit az összes, alá tartozó tanár kapott. A vezető neve felmerült egy tankerületi vezető korrupciós ügyével kapcsolatban is, igaz Verebélyi tagadta, hogy ő lett volna az, aki nagyobb szívességekért cserébe szerződtette a vállalkozókat az általa vezetett tankerületi központba.