Letarolták az állatoknak otthont adó részeket, – ám Szabó Csaba sehol

Egyre több, városba merészkedő vaddisznót észlelnek továbbra is Vácon. A helyi csoportokat már a jószágokról készült mémek is ellepték. Nem nehéz kitalálni, hogy főleg a Fidesz által a városra erőltetett Samsung-beruházás következtében voltak kénytelenek az állatok az addigi élőhelyüket elhagyni.

A Mészáros Lőrinc cége által végzett munkálatok során ugyanis több száz fát vágott ki Orbán Viktor legjobb barátja Sződligetnél. Mint ismert, a beruházásnak az érintett önkormányzatok megkerülésével adott zöld utat a kormány. Ennek ellenére a vaddisznó-problémában érintett Vác vezetése lehetőségéhez mérten mindent megtesz a kormány által a városra küldött probléma megfékezéséért.

Ám a közpénzen hízlalt helyi kormánypárti propagandisták kedvéért érdemes megjegyezni: nem a közteresek és a hivatali dolgozók, hanem vadásztársaságok végezhetik a vaddisznók befogását. Ennek megfelelően az önkormányzat a probléma észlelése után szerződést kötött a vácdukai vadásztársasággal.

A nagy környezetvédő szerepében tetszelgő Szabó Csaba Fidelitas-elnök oldalán érdekes módon lapítottak a több száz, partmenti fa kivágásáról. Az egy dolog, hogy az önkormányzat szakszerű fametszéseivel kapcsolatban is megpróbálnak hangulatot kelteni, de most épp a főnökeik által generált vaddisznó problémát kennék Vác vezetésére.

Abban a közpénznyelő Vác Online szerzőjének teljesen igaza van, hogy az önkormányzat elvégezte a feladatát, hiszen nem az ő hatásköre a szerződéskötéssel a vaddisznók kilövése. Csak nem logikus, hogy miközben az önkormányzatot próbálják meg felelőssé tenni, hallgatnak arról, hogy fideszes kenyéradó gazdáik felelnek a hasonló helyzetek szabályozásáért, valamint a vándorlást okozó erdőirtásért.

De logikát keresni az itt élő emberek lejáratására innen-onnan Vácra küldött firkászok zavaros írásaiban éppen olyan hiábavaló tevékenység, mint tájékozottságot követelni tőlük a várossal kapcsolatos legelemibb információkkal kapcsolatban.