A KDNP-hez köthető Göncöl Alapítvány felel a botrányos állapotokért

Tátott szájjal szaladt be ismét abba a bizonyos erdőbe Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke. A csatornatornász Szájer József jó barátja most ismét Dunakeszivel próbált példálózni, ezúttal tanösvény-ügyben látott jó példát az ifjú fideszes. Azt írta a vélhetőleg a Dunakeszi tanösvény mellől posztolt bejegyzésében, hogy „Szégyen, hogy most Vácon egy ilyen elhanyagolt, omladozó és lepukkant ártéri tanösvényünk van.”

Az életveszélyes állapotban levő váci ártéri tanösvény állapota valóban gyalázatos, de a szégyen azt a Göncöl Alapítványt illeti, amely kizárólagos fenntartója az állami kezelésben levő ártéri területen álló tanösvénynek. A Göncöl Alapítványt vezető Kiszel Vilmos (képünkön Rétvári Bence mellett) KDNP-s kötődése korábban is ismert volt. Kiszel írta azt a váci polgármesternek a tanösvényről folytatott vita kapcsán, hogy „Sem Ön, sem az önkormányzat és hivatala nem illetékes a területen”. Nem sokkal később gyakorlatilag megtiltotta azt, hogy bárki akár segítő szándékkal hozzá nyúljon.

A tanösvény felújításáért egy éve kormánypárti prominensek indítottak gyűjtést, azonban a dühös adományozók már a Városházán kezdték el számonkérni, hogy miért nem történt semmi. Végül a KDNP kényszerült magyarázkodásra, és tagadták, hogy közük lett volna a gyűjtéshez, amelyen 80 ezer forint jött össze. Az önkormányzat akkor ismét segítséget ajánlott.

Épp ezért a fideszes Szabó Csaba jobban tenné, ha közösségi rinyálás helyett odaszólna a tanösvényt üzemeltető elvbarátjának, hogy legalább az önkormányzat helyreállításhoz nyújtott segítségét fogadja el.