Ismét végrehajtás indult a kiadó ellen

Végrehajtást rendeltek el a Vác Online kiadója ellen, miután újabb hazugságuk miatt kellett volna fizetniük, de ezt nem tették meg határidőre. A fideszes portál évek óta hazugságokkal támadja, próbálja lejáratni a váci városvezetést és a városvezetők családtagjait is. Emiatt már többször kellett helyreigazítást közölniük, sérelmi díjat fizetniük. Áprilisban épp Matkovich Ilona polgármester fia, Pajor Dániel ellen buktak volna el egy sajtópert, ezért inkább „önként” lehozták a helyreigazítást. Pajor azután fordult a bírósághoz, miután a kormánypárti felületen valótlanságokat írtak róla. Az eljárás tehát peren kívüli megegyezéssel zárult, amit viszont nem tartott be a Vác Online kiadója.

.

Vesztes perek és hazugságok miatt is lehet veszteséges évek óta a fideszes médiavállalkozás

.

A Vác Online a Hellodunakanyar Kft. tulajdonában van, ez a cég a portál kiadója. A cég egyetlen tulajdonosa és egyben vezetője a váci Fidelitas elnöke, Szabó Csaba, aki a portált politikai fegyverként próbálja használni, de az rendszeresen besül. Valótlan állítások, ferdítések és hazugságok tömkelege miatt számos helyreigazítást kellett már közölnie a politikai lejáratásra létrehozott Fidesz-szócsőnek. Hazudtak többek között az önkormányzatról, az önkormányzat dolgozóiról és képviselőiről, Kászonyi Károlyról, Ferjancsics Lászlóról, Matkovich Ilonáról és a polgármester fiáról is. A nyilvános cégadatok szerint az egyszemélyes cég, bejelentett munkavállaló nélkül, Szabó Csaba és elődjei tevékenysége révén 2022-ben 31.489.000,- forintos árbevételre tett szert. Azaz havi átlagban 2.624.083,- Ft-os árbevételt termelt a 2019. augusztusában alapított cég. Ugyanakkor az év végi üzleti eredmény mínusz 19.893.000,- Ft, azaz közel 20 millió forint veszteség lett 2022-ben.

Fotó a Vác Online oldaláról az elmúlt időszak helyreigazításairól


Egyes vélemények szerint a Vác Online annyit hazudik, hogy a fideszes Szabó Csaba már nem győzi fizetni ennek költségeit. A fentebb említett peren kívüli megállapodás perköltség megfizetésére vonatkozó kötelezettség elmulasztása miatt átutalási végzés útján végrehajtást is kezdeményeztek a portál kiadója, a Hellodunakanyar Kft. ellen. Érdekes adalék, hogy a váci városvezetést gazdasági ügyekben is gyakran támadó Szabó Csaba cége két egymást követő évben is sok milliós veszteséget halmozott fel. A Hellodunakanyar Kft. 2021-ben több mint 3 millió, 2022-ben pedig már majdnem 20 millió forintos veszteséget termelt. Talán ezért sem tudta kifizetni Pajor Dániel részére a fentebb hivatkozott egyezség alapján június közepéig esedékes perköltségét.

Ha a végrehajtás sikertelen lesz, akkor alighanem felszámolás vár majd a fideszes politikus cégére. De Szabót nem kell azért túlzottan félteni: jó politikai kapcsolatainak köszönhetően érdekeltségei ismét könnyen kaphatnak majd zsíros állami megbízást. A fideszes gépezetben ugyanis a Vác Online-szintű hazudozásra rendre rendelkezésre állnak a források .