„Sem Imre Zsoltnak, sem a Fidesz-KDNP bármelyik jelöltjének vagy hozzátartozójának nincsenek építőipari vagy ingatlanfejlesztési érdekeltségei.” – adta hírül közleményében a váci Fidesz pár hete. Azonban gyorsan kiderült, hogy hazudtak, mert van munkásszálló-építésre alkalmas érdekeltségük. Elsőként a 200 milliós állami támogatással kitömött Vác Online tulajdonos Szabó Csaba bukott le. 

Azonban most kiderült, hogy Turi Balázs (a kormánypártok Földváry téri jelöltje) is eltitkolta a választók elől, hogy érdekeltségéhez sorolható egy olyan cég, amelynek tevékenységi körei közt szerepel lakó- és nem lakó épület építése és több más építőipari tevékenység is. 

A vele egy rádi címen lakó magánszemély tulajdonában áll a munkásszálló-építésre alkalmas vállalkozás, amelynél Turi, Imre Zsolt embere az ügyvezető. Ez az a Dunatours nevű cég, amely ugyan utazási irodaként működik, de fideszes berkeken belül többször volt arra példa, hogy egyik napról a másikra megtörténik a cég fő profiljának a cseréje. 

Turi korábban arról is hazudott a választóinak, hogy a „Földváry tér az otthona”, miközben nyilvános határozatból kiderült, hogy valójában Rádon lakik. A Fidesz a Vác Online-tulajdonos, ugyancsak képviselőjelölt Szabó Csaba érdekeltségéhez tartozó társasházépítő céget is megpróbálta letagadni, csak lebuktak. 

Mindez aligha véletlen. Az eddig lebuktatott két cég alkalmassá tehető arra, hogy a leendő helyszínek Fidesz-közeli tulajdonosaival összefogva június 9-e után neki is láthassanak a munkásszállók építésének. Aki a Fideszre szavaz, az a váci munkásszállóépítésekre és a külföldi vendégmunkások betelepítésére szavaz.