„Születésem óta a Földváry tér az otthonom” – hirdeti öles betűkkel legfrissebb választási szórólapján Turi Balázs. A Fidesz Földváry lakótelepi jelöltje tán tudta, hogy miről megy a szóbeszéd a Föcin, ezért lapra lapot húzott: ahelyett, hogy bevallotta volna, hogy régóta nem itt lakik, kamuzott egyet. De lebukott. Több forrás erősítette meg a Vác és Környékének, hogy Turi már régóta nem lakik a Földváry téren, de még Alsóvárosban, sőt Vácon sem! A szabadon hozzáférhető nyilvántartási adatok egyértelművé teszik: Turi Balázs rádi lakos.  

Vagyis Turi a polgármesterjelöltje, Imre Zsolt nyomdokaiba lépett, akiről már többször bebizonyosodott, hogy különböző ügyekben hazudott. Azon gátlástalan képviselőjelöltek csoportjába lépett be, akik nem, hogy elhallgatják az alapinformációkat magukról, hanem homlokegyenest mást írnak le a valóságnál. 

A Vác és Környéke a múlt héten írta meg, hogy Turi Balázs egyetlen Földváry lakótelepi ajánlót sem tudott felsorakoztatni szórólapjára – egy csörögi személlyel próbálta a szavazókat befolyásolni. Aki aztán leírta róla, hogy „ő a legjobb választás Vácon”. Vagyis, egy csörögi azt mondja a Földváry térieknek, hogy egy másik falu, Rád lakóját válasszák meg képviselőnek… 

A fideszes Turi Balázsról nemrég az is kiderült, hogy a főtéri egykori Pikmajer (korábban Keravill) üzletet bérli pár éve a várostól. Akkor azt vállalta, hogy felújítja az épületet, azonban három év alatt semmit nem tett, az épület egyre jobban pusztul, az üzlethelyiség kirakata Vác szégyene.