Az kiabál a legjobban, akinek a háza ég – tartja a mondás és ez a Vác Online esetében hatványozottan igaz. A Rétvári-oldal egy turulmadaras pólóból próbált nácibotrányt gyártani, közben az egyik állandó szerzője, az „olvasói levelek küldője” büszkén pózol egy olyan szájmaszkban, amelyre az náci Németország egyik hadosztályának logója van felvarrva.

A 3. Totenkopf SS-páncéloshadosztály (magyar jelentése: halálfejes véderő) a Waffen-SS egysége volt. A többi SS hadosztállyal együtt különlegesen kiképzett és elsősorban önkéntesekből álló haderő volt a II. világháborúban A hadosztály legénységét a koncentrációs táborok őrszemélyzetéből állították össze. A Magyarországon vívta utolsó csatáit. Az egység maradékai Budapest ostromának végjátékaként megkísérelték áttörni a város körül húzódó szovjet ostromgyűrűt.

A Rétvári Bencéhez köthető oldal korábban váci képviselőket próbált meg lejáratni régi, egyes esetekben több mint tíz évvel ezelőtti Facebook-posztjaik vagy épp egy turulmadaras póló miatt. Utóbbit birodalmi sasnak hazudta Hujbert István főszerkesztő. Rétvári embere minden bizonnyal tisztában lehetett a szerzőtársa által vallott eszmékkel. Az eset pikantériája, hogy Turai János a Váci Zsidó Hitközség vezetője készségesen nyilatkozik annak az oldalnak, amely egy náci eszmékkel nyíltan szimpatizáló szerző írásait jelenteti meg rendszeresen. Hát, erre mondják, hogy van az a pénz…