Ha van rajta kalap az a baj, ha nincs, akkor az. Röviden így lehetne összefoglalni azt, hogy a váci Fidesz miként szerencsétlenkedik annak érdekében, hogy megszerezze a városkassza kulcsát. Munkásszállós Imre Zsolték ugyanis most épp amiatt támadják a váci városvezetést, hogy nem kampányolnak. Pedig a kampányidőszak még el sem kezdődött.  

Látszik, hogy magukból indulnak ki a fideszesek, akik minden megszerzett köztisztséget saját politikai közösségük érdekében, nem pedig az ország érdekében hasznosítottak. Jól mutatja, hogy mi a második a váci Fidesznek: saját politikai céljaik és érdekeik képviselete Vácon is a váciak érdeke helyett. A városvezetést hiába kérik számon, azért választották meg 2019-ben, hogy a várost vezesse, nem azért, hogy bőven a kampányidőszak előtt kampánnyal foglalkozzon. 

És hogy mi az elsődleges célja a Fidesznek Vácon? Hát persze, hogy az, mint 2010 és 2019 között, amikor a saját zsebeik tömködésén kívül gyakorlatilag semmit nem csináltak a városban. Elbukott mobilgátprojekt, sorakozó épülettorzók, el nem kezdett deákvári bölcsi, kátyútenger a Budapesti főúton és Rádi úton. Ugyanakkor volt luxusrepülőzés, városházi pizzapartik és sörözésbe torkolló frakcióülések. 

Az meglehet, hogy most egy kicsit okosabban csinálnák és nem közvetlen a városkasszából, hanem munkásszállók Vácra telepítéséből futná mindezekre. Nem véletlenül támogatja majd a kormány a szállók létesítését, és egészen biztos, hogy a tízmilliárdos kormányzati támogatásokhoz jutó gödi Samsungnak lesz majd elég pénze, hogy a külföldi vendégmunkások Vácra költöztetését meghálálja Imre Zsoltéknak, valamint a hozzájuk kapcsolódó gazdasági érdekköröknek.