Ez vár Vácra, ha visszakapaszkodnak a hatalomba Szádoczkiék

Erős az összevágott kezdőképünk egy erős témához. Nyilvánvalóan ez csak egy, a közelmúltban a Rétvári-portálként is ismert Vác Online montázsához hasonló fricska a közpénzen hízlalt propagandisták újabb, a hétvégén megjelent vizuális hazudozása után.

Van Vácnak egy polgármestere, aki családjával megválasztása előtt épített ki egzisztenciát. Azon túl, hogy a Fidesz politikusainál ez általában fordítva van (előbb megválasztják, aztán egzisztenciát épít, lásd: Rogán Antal, Lázár János, Boldog István), nyilvánvaló frusztrációt okoz azoknak az állami és kormányzati tízmilliókból megdagadt propagandistáknak, akiknek egyetlen jegyzett teljesítménye, hogy bírósági papírokat tudnak felmutatni hazugságairól. Példát nagy valószínűséggel főnökükről, Orbán Viktorról vettek, aki egész életében a magyar adófizetőkből élt.

.

Vác, a Fidesz kincseskamrája

.

Adott egy kormánypárti képviselő, akinek parlamenti titkára mesés ingatlanvagyon felett szerez totális rendelkezést kormányhatározatok révén – például Vácon, a Káptalan utcában. Mindezt úgy, hogy a helyi önkormányzat helyett kapja meg az egyébként belügyminiszter-helyettesi pozíciót is betöltő képviselő embere, minden helyi kötődés nélkül – ingyen!

Mit tenne egy normális lokálpatrióta egy ilyen helyzetben? Naná, hogy tiltakozna városa (a korábbi kormányzati megszorítások miatt) sorozatos kifosztása ellen. Hiszen ki az az őrült, aki nem látja át, hogy amit otthonától elvesznek, azt részben tőle is elveszik? Nyilvánvaló, hogy az ilyen eljárásokat csak azok támogathatják, akik busás hasznot húznak a városnak járó vagyonelem fideszes zsebbe csatornázásától.

.

… a maga szemében a gerendát sem

.

És vajon mit tenne egy haszonleső propagandista, aki Vácban csak saját meggazdagodását, az anyagi biztonságot látja? Pontosan azt, amit a Káptalan utca 16. szám alatt álló épület zsebre tételével kapcsolatban. Megmagyarázza, hogy teljesen rendben van, amikor egy kormánytag bizalmasának alapítványa kormányhatározatokkal szed össze többszáz milliós ingatlanvagyont, az ez ellen tiltakozókat pedig minden rendelkezésére álló eszközzel megpróbálja hitelteleníteni.

Nyilvánvaló, hogy ha az ilyen emberek hatalom közelébe kerülnek, akkor ott folytatják Vác szétlopását, ahol 2019-ben abba kellett hagyniuk. Hiszen hogy lehetett volna az állandóan kölcsönkéregető helyi srácból kilenc év alatt egy olyan ember, aki a saját vagyonát sem tudja nyilvántartani? Most azért kell „anyázni”, mert a Rádi út csak a ciklus közepére készült el… Akkor azért kellene, mert nem készül el, ha igen, gyalázatos minőségben.

.

Visszajönnének lenyúlni

.

Bizonyították már, hogy alkalmatlanok az emberek képviseletére. Az összeomló gazdaság, az uniós viszonylatban is durván elszálló árak, a román lejhez képest is gyenge forint azt, hogy a Fidesz az ország, Fördősék városromboló évei pedig azt, hogy Vác vezetésére alkalmatlanok. De nyilván nem véletlenül akarnak visszakapaszkodni a hatalomba azok a semmirekellők, akik amúgy bukásuk után is csak a fideszes ismerősök jóvoltából tudnak megélni.

Ezért nem drága nekik a meglevő nagymarosi hazugsággyárosuk mellé még egyet Nógrádból importálni, egy bringás, fák mögül leselkedő, álnevével is lebukó, szédelgő firkászt felfogadni. És ott púposkodik a Mészáros-csoportnál a zsebét tartó Szádoczki Imre is. A váci Fidesz elnöke úgy osztja meg a váci polgárokkal a Rétvári-slepp legmeredekebb hazugságait, mintha a megélhetése függene ettől. Az ilyen senkikkel az élén a váci Fidesz deklarálta, hogy hazugságokon kívül mással nem, így a város ügyeivel sem kíván foglalkozni.

Mert mennyivel nehezebb dolguk lenne, ha a valós ügyekkel kellene foglalkozniuk? El tudja valaki képzelni, hogy a váci Fidesz elnöke kiáll és bocsánatot kér az emberektől, amiért csúnyán átverték őket és megszüntették a rezsicsökkentést, meg különadókat vezettek be választási ígérgetéseik ellenére? Vagy azt, hogy a közröhejnek örvendő Rétvári-tanonc Szabó Csaba beszámol róla: alapítványa mennyi közpénzt kapott, vagy éppen miből luxuséttermezett Brüsszelben a válság közepén? Sokan már azzal is elégedettek lennének, ha fideszes volt alpolgármester, Pető Tibor évek után nyilvánosan elszámolna a várostól kapott 250 millió forinttal.

Nyilvánvaló keserűséget érez Rétvári csapata amiatt, hogy 2019-ben melegebb éghajlatra küldték őket a választók. Náluk az sem árnyalja a képet, hogy 9 év alatt nem tudtak feleannyit sem felmutatni kormányzati támogatásokkal megsegítve, mint a jelenlegi vezetés 3 év és egy válság alatt. Az alkalmatlan politikusok kiváló szövetségesekre lelnek az olyan notórius hazudozókban, akiknek a legerősebb képességük a hatalomhoz való dörgölőzés. Joguk van hozzá, de azért érdemes minden szavukat a helyén kezelni. És észben tartani, hogy a senki akkor is senki marad, ha a hatalom ülepébe befészkelődve azt játssza el, hogy mégiscsak valaki.