Hiába kötik a brüsszeli pénzhez a pedagógus béremelést, az unió nem arra adja

Rétvári Bence, a váci térség országgyűlési képviselője, belügyminiszter-helyettes újabb kormányzati hazugságról rántotta le (véletlenül) a leplet. A kormány az országszerte zajló pedagógustüntetésekkel kapcsolatban többször leszögezte, hogy az egyébként jogos béremelés csak akkor történhet meg, ha Brüsszel a háború okozta gazdasági károk enyhítésére létrehozott pénzekből utal. (Ezt jelenleg azért tartják vissza, mert Orbán Viktor és családja szétlopta a korábbi uniós forrásokat).

Jámbor András ellenzéki képviselő szerint azonban a Vác Online egyik kitartója véletlenül beismerte, hogy az egész egy hatalmas hazugság. Rétvári Bence ugyanis arról beszélt beszámolója szerint a Parlamentben (a többek között Vácon is megtartott tanártüntetés kapcsán), hogy az Unió nem pedagógusbér-emelésére adná a helyreállítási ezermilliárdokat Magyarországnak. Így tehát ő maga döntötte meg a kormányzati hazugságpaneleket.

Tanártüntetés Vácon – fotó: Váci Napló

Rétvári nem először bukott le hazugsággal, az áprilisi választásokat is azzal nyerte meg. A rezsicsökkentés megvédését ígérte, emellett másodjára is kilátásba helyezte az új váci rendelőintézetet és a körzet több iskolájának fejlesztését. Megválasztása óta viszont kiderült, hogy ezekből sem lesz semmi – korábban Sorosra, Brüsszelre és Gyurcsányra, most éppen a háborúra hivatkozva.