A részegen utazgató korábbi csapat próbálkozik

„Hol a bárpult?” – kérdezte 2019 után több hivatali egyeztetésre meghívott vendég az új polgármestertől városházi pletykák alapján. Úgy hírlett ugyanis, hogy a 2010 és 2019 között regnáló Fördős Attila és csapata nem vetette meg az alkoholfogyasztást és ez meg is látszott teljesítményükön.

Egy korábbi hangfelvétel szerint sörözés közben beszélték meg Vác ügyeit, de emlékezetes, amikor a német sajtó írt arról, hogy Fördős Attila donauschingeni testvérváros-látogatása során olyan jól érezte magát, hogy elaludt a nyilvános parkolóban, mint egy hajléktalan. Az már csak hab a tortán, hogy Mokánszky Zoltán kormánypárti alpolgármester közpénzből fizettette első osztályú repülőjegyét Japánba, ahol egyébként nincs testvérvárosa Vácnak.

Most ez a csapat és a közpénzből fizetett propagandistáik kérik számon azt, hogy az fideszes vezetés alatt megtépázott testvérvárosi kapcsolatokat helyreállítja a jelenlegi vezetés. Matkovich Ilona donauschingeni útjával kapcsolatban jelent meg egy újabb számonkérő cikk az oldalukon.

A Rétvári-féle bohócújság bohócírnoka a fideszes törvénysértések felett mindig nagyvonalúan szemet huny.

A gond ott kezdődik, hogy az oldal nagyvonalúan elhallgatja, hogy a váci Fidelitas vezetője miből luxuséttermezett Brüsszelben a váci és Vác-környéki fideszesekkel, a kormánypártok által előidézett gazdasági válság közepén.

A pénzéhes propagandisták gyűjtőhelye szorosan kapcsolódik Rétvári Bencéhez, aki a térség országgyűlési képviselőjeként a rendőrségért is felelős belügyminiszter helyettese – tehát Fidesz-KDNP-s. A Vác Online-nak ugyanakkor ezeddig nem jelent meg cikke, amelyben olyan valós problémákkal kapcsolatban kérnék számon pénzemberüket, mint a romló közbiztonság vagy épp az elszálló élelmiszárak – amelynek Vác és rengeteg váci is elszenvedője. Nyilván nem is lehet számon kérni egy olyan csapaton, ahol a hazudozás és az alkohol előrébb való, mint a választók problémái.