A váci Fidelitas elnöke, Szabó Csaba most emiatt is háborog

Kevés szerencsétlenebb szereplője van a váci közéletnek, mint a luxusvacsorázó Szabó Csaba. A Fidesz ifjúsági tagozatának helyi vezetője legutóbb véletlenül feldobta saját mutyizó párttársait, most meg páros lábbal szállt bele a főnökeibe. Azt a városházi tetőfelújítást kifogásolja, amit Vác számára jelölt ki feladatként a kormány. Rétvári Bence kormánya ugyanis a covidra hivatkozva elvett százmilliókból csurgatta vissza az elvett pénz töredékét, számos fontos városi fejlesztés közül éppen a most Szabó által kifogásolt munkát, a Városháza tetőfelújítását határozva meg elvégzendőként.

A Váctól elvett pénz részleges visszaosztásáról így rendelkezett a kormány. Forrás: Infostart

Különös, hogy épp Szabó Csaba emleget válságot, miközben kormánypárti társaival végighazudták a választást, majd különadókat vezettek be, megemelték a rezsit és előírták az önkormányzatoknak az intézmények 25%-os energiacsökkentését. (Az utóbbi miatt kellett tervbe venni több váci létesítmény időleges bezárását is.)

Szabó arról mélyen hallgat, hogy az emberek megszorításaik és gyenge gazdaságpolitikájuk miatt egyre rosszabbul élnek. Alkalmatlanságuk legfőbb bizonyítéka, hogy rekordgyenge a forint még a környező devizákhoz képest is. Emiatt drágább a gáz, az üzemanyag és az élelmiszer is. A fideszes balgaság annyira nagy mértékű, hogy még a tálibok által vezetett Afganisztán pénzéhez képest is jobban értéktelenedik el a forint.

Még a tálib uralom alatt álló afgánok pénze is erősödik az elértéktelenedő forinthoz képest.

Persze azt ez nem biztos, hogy érdekli, aki az adófizetők pénzéből luxuséttermezik Brüsszelben.