A körzet oktatási intézményeire nem jutott pluszpénz

.

Egy friss kormányrendelet alapján csaknem száz oktatási, szociális és sportintézmény folyó beruházásához adtak többletpénzt. Váci biztosan nincs közte és úgy tűnik, hogy olyan sem, amely Rétvári Bence körzetébe tartozik. Sokan döbbentek már rá, hogy ameddig a többi körzet képviselője végzi a dolgát, az itt élőknek csak a tízmilliókba kerülő fideszes propagandasajtóval és a testőrök százmilliós vagyonszerzésével kell beérni.

A térség újraválasztott országgyűlési képviselőjéről korábban megírtuk, hogy olyan fejlesztések ígéretével haknizta végig a választást, amelyeket aztán győzelme után leállítottak. Azt tényleg csak a nagyon korlátoltak hihetik el, hogy a háború miatt, hiszen az orosz invázió február 24-én indult el, a választás pedig áprilisban volt. Ha valóban a háború miatt lettek volna leállítva a projektek, akkor nem kampányol vele április 3. előtt a fideszes politikus.

Rétvári Bence jelenleg az oktatásért is felelős belügyminiszter-helyettesi pozíciót látja el a kormányban. Éppen ezért nevetséges, hogy az országban szinte csak Vácra nem sikerült plusz pénzt szerezni a fejlesztésekre. De hogyan is lehete elvárni Rétváritól, hogy egy egyszerű sportcsarnokot – vagy korábbi ígéreteit betartva, legalább a felépült kézilabdás torzót segítsen befejezni – intézzen az iskolaváros bármelyik intézményének, amikor propagandistái már januárban azt harsogták, hogy épül az új szakrendelő.

Aztán ahogy megválasztották kenyéradó gazdájukat, úgy lett egyre nagyobb és egyre kínosabb csend a leállt egészségügyi projekt körül. Pont úgy hallgatnak, mint most, amikor a tétlen főnöküket kellene számonkérni a váci diákok érdekében.