Kormányzati támogatásokkal dicsekedett, de az elvonásokról hallgatott

.

Újabb pofonba szaladt bele a közpénzből felhúzott Rétvári-propagandaoldal, a 0627.hu. Az elvont gödi adóbevételekből is megtámogatott portál most épp ismét kenyéradóját, a térség Orbán-párti országgyűlési képviselőjét futtatta volna, csakhogy az olvasói nem hülyék és nem is részesülnek olyan busásan a közpénzből, mint a fideszes bértollnokok.

Arról írtak, hogy 2022-ben 10 milliárd forint érkezett a Szobi és a Váci kistérségbe kormányzati kasszából, azaz például a mindannyiunktól beszedett 27%-os világrekord áfabevételekből.

„És ebből mennyit lopnak el?”

– tette fel a kézenfekvő kérdést az egyik kommentelő, de egy másik meg is válaszolta azt:

„amennyit csak lehetett.”

A Vác-környéki fideszesek gazdagodását elnézve igaza lehetett. Volt, aki azt kérte számon a fideszes szócsövön, hogy annyi pénzből, amennyit elvettek, van mit visszaosztani. Így juthat például pénz a 0627.hu működésére is. Van, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az itt beszedett adókhoz képest elég kevés az a 10 milliárd.

„eus lottón 30 milliárdott lehet nyerni …mi ez a ócska xar 10 milliárd??? megsem említeném …”

Az olvasók által szétszedett „cikk” azon a 0627.hu-n jelent meg, amely gyakorlatilag egy ócska Rétvári-propagandaoldal. Az oldalt kiadó alapítvány vezetője a Vác Online főszerkesztőjének, Hujbert Istvánnak, az oldal főszerkesztője pedig a letkési kormánypárti polgármesternek a felesége volt.