Még mindig nem számolt el a nyilvánosság előtt Szabó Csaba

.

Még mindig nem tisztázta a váci Fidelitas elnöke, hogy miből vásárolta meg nemrég a Vác Online-t kiadó, több tízmillós forgalmú vállalkozást. Szabó Csaba és csapata mindenkitől igyekszik számon kérni az átlátható gazdálkodást, aki nem fideszes, de gyakran még a közzétett adatok ellenére is ferdít, mutyit sejtet saját politikai céljai érdekében.

Szabó már hónapok óta nem számolt el azzal a nyilvánosság előtt, hogy miből vásárolta meg a Rétvári-propaganda egyik leghiteltelenebb, sorozatos pervesztes médium kiadóját, a Vác Online-ét. Ez azért is aggályos, mert

a Fidelitas-elnök alapítványa 200 millió forintot kapott Rétvári Bence kormányától,

amit állításai szerint egy, a város szélén a Fidesz vezetése alatt keletkezett szeméthegy felhasználására költött.

.

Hol a nyilvános elszámolás?

A luxusutazó Szabó Facebook-oldalán semmilyen elszámolást nem tett közzé a 200 millió forintnyi adóforint felhasználásával kapcsolatban, miközben csapata nagyjából ezt várta Rétvári Bence választási ellenfelétől is. Városi pletykák szerint nem véletlen, hogy a fiatal, frissen végzett „politikus” mostanában többször járt külföldön, majd megvásárolta a Vác Online kiadóját.

Eközben persze jól átverték azokat, akik bizalmat szavaztak nekik április 3-án, az országgyűlési választáson. Ígéreteikkel ellentétben a Fidesz-KDNP kormánya számos különadót vezetett be, amelytől emelkedtek a szolgáltatások és az élelmiszerek árai, részben eltörölték a rezsicsökkentést és a benzinársapkát.

Az alkalmatlanságában a Gyurcsány-kormányt és a korábbi Orbán-korszakot is túlszárnyaló gazdaságpolitikának meglett az eredménye: a magyar embereknek drágult Európában a leginkább az élelmiszer, tankolni pedig itt a legdrágább Közép-Európában. De legalább a Szabóhoz hasonlóknak van miből kifizetni rekordmértékű infláció miatti áremelkedést, nem véletlen, hogy az ilyen állami támogatásokról nincsenek részletes Facebook-posztok. A saját szavazóik úgyis csak négyévente számítanak, igaz hozzájuk nem vágnak adóforintokból tíz- és százmilliókat.